Založ si blog

A zase sa strieľalo…………

Pred pár minútami tlačová agentúra AP news uverejnila krátku správu o streľbe vo veľkoobchodnom dome Walmart v štáte Virgínia, v meste Chesapeeke. K streľbe došlo včera približne o 22.30 hod. Polícia po príchode na scénu zistila že došlo k streľbe zatiaľ neznámym páchateľom. Pri obhliadke miesta činu našla mnoho mŕtvych ľudí. Predpokladá sa že počet mŕtvych je menší ako 10 osôb a mnoho dalších ľudí je zranených. Polícia zabezpečila poskytnutie pomoci zraneným osobám. Presný počet mŕtvych a zranených nie je zatiaľ zverejnený. Podľa správy strelcom bola jedna osoba, ktorá bola nájdená na mieste činu mŕtva, avšak polícia nevie potvrdiť, či útočník spáchal samovraždu, alebo bol zastrelený.

Je veľmi smutné že v USA je zaznamenaných množstvo podobných útokov, a ich počet sústavne stúpa..Zaujímavé je, že k takýmto útokom si páchatelia vyberajú obchodné domy s množstvom osôb tam sa nachádzajúcich. K útoku došlo v obchode Walmart, ktorý ma najrozšírenejšiu obchodnú sieť po celom USA. K útoku došlo iba 2 dni pred jedným z najväčších sviatkov v USA, Thanksgiving Day, /Deň vďakyvzdania/, kedy obchody Walmart sú preplnené do neskorých večerných hodín. Je vysoko pravdepodobné, že páchatelia takýchto činov tak ako i v minulosti sa pripravili na takýto útok, pričom si vždy starostlivo vyberajú miesto útoku a to v čase ked sa tam nachádza značné množstvo ľudí.

Je evidentné že k takýmto útokom dochádza opakovane, keď posledná masová streľba bola zaznamenaná iba pred troma dňami v štáte Colorado, kde v miestnom gay bare páchateľ zabil 5 ľudí a zranil 17 ľudí. Pripomínam ďalšiu masovú streľbu v meste Uvalde Texas, keď pri útoku v škole zahynulo 21 ľudí. V roku 2019 došlo k masovej streľbe taktiež v obchodnom dome Walmart, v meste El Paso,kde pri streľbe zahynulo 22 ľudí.

Vypadá to tak, že problematika opakovaných masových strelieb i ked je v centre pozornosti širokej verejnosti, táto neprijíma efektívne opatrenia k zabráneniu opakovania sa. V jednotlivých štátoch USA dochádza k rozsiahlym diskusiám, avšak k legalizácii opatrení proti výskytu takýchto strelieb dochádza len veľmi ťažko, a to i pre odpor zbrojnej lobby, ktorá bráni legalizácii opatrení. Verejnosť USA je rozdelená v názore na otázky držby zbraní, a preto ani v najbližšej dobe nemôžme očakávať, podstatné zlepšenie.

Pre rodiny a príbuzných, ktorí stratili milovanú osobu, je však neskutočne smutné žiť v takejto krutej realite.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát

18.04.2024 07:02

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:20

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 267682x
Priemerná čítanosť článkov: 2231x

Autor blogu

Kategórie