Založ si blog

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU

Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová.

     Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, chýbaš mi, objím ma”. Neuvedomujeme si, že v realite času sa tak rýchlo vytratila, dôvera, láska jedného k druhému, a hlavným motívom života sa stala honba za akousi chimerou, vytvorenou v hlavách nás ľudí, čím  je honba za bohatstvom. 

      Je tomu tak preto, že žijeme v akejsi bubline v ktorej v dôsledku pretechnizovanej spoločnosti je veľa “hluku”, čo ľudí núti zabudnúť na krásu a prirodzenosť tohto sveta. Takto potom  stavajú sa  nám do cesty prekážky a nedorozumenia, ktoré   vytvárajú medzi ľuďmi  trhliny a tieto ničia medziľudské vzťahy.   Použitím nesprávnych slov v nesprávnom čase prichádza chaos mysle. My potom nevyužijeme príležitosti dané nám životom, možno iba jeden krát, a možno že chýbalo už len tak málo. Možno stačila len chvíľka, porozmýšľať a vysloviť tie krásne slová “som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, objím ma ľúbim ťa”,, atď.

Je prirodzené že každý z nás bytostne túži vypočuť si tie krásne slová, pretože všetky, ak sú vyslovené úprimne robia náše bytie,  život, lásku, skutočnými  a my si uvedomíme čo je to skutočné šťastie. A kto by nechcel žiť v skutočnom šťastí ????

      Ale položme si ruku na srdce a dajme si úprimne otázku, do ktorej skupiny ľudí patríme?

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Je obvinenie Donalda Trumpa účelové ???

31.03.2023

Osoba bývalého prezidenta Donalda Trumpa je snáď najkontroverznejšou osobou v histórii prezidentov USA. Bývalý prezident Trump bol úplne iný typ prezidenta než na akého v USA boli zvyknutí. Osobnosť tohto prezidenta vyvolala mnoho rozporuplných názorov na jeho historický význam nielen v USA, ale i vo svete. Dalo by sa povedať, že Donald Trump svojou typickou kontroverznosťou [...]

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 07:34

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 269316x
Priemerná čítanosť článkov: 2244x

Autor blogu

Kategórie