Založ si blog

Komu hrá zima do kariet v Rusko -Ukrajinskom konflikte.

Smutné je konštatovanie prezidenta Ukrajiny Zelenského o tom, že v súčasnosti v dôsledku pretrvávajúceho konfliktu je v krajine takmer 10 miliónov ľudí bez elektrickéhoprúdu. Jedná sa teda o takmer 23 % obyvateľov z celkového počtu približne 44 milionov.

Vyjadrenia ohľadne pripravenosti občanov na prichádzajúcu zimu ktorá môže byť i veľmi krutá s dlhšie pretrvavajúcimi hlboko minusovými teplotami až do mínus 15-25 C,však nejako neprichádzajú. Preto úvahy o tom komu zima hrá do kariet nemusia byť presné. Isté je že obe strany kalkulujú so zimnou sezonou , avšak otázka pripravenosti na využitie zimnej sezony pre akýsi obrat v prebiehajúcom konflikte je len ťažko predvídateľná. Faktom je že Rusi zmenili svoju taktiku ked pred začiatkom zimnej sezony sa agresívne zameriavajú k útokom na ukrajinskú elektrickú infraštruktúru , v snahe dosiahnuť zhoršenie zivotných podmienok a tak sťažiť vedenie operácii proti ruským silám.

Britské ministerstvo obrany, ako i spravodajské agentúry, zverejnili prognozy vojnového konfliktu na zimnú sezónu približne v tom smere, že zmena počasia, zmena. denného času bude mať impakt na obe strany konfliktu, čo vlastne počas zimnej sezóny bude znamenať že útočné operácie z oboch strán budú zredukované, čím sa len upevnia defenzívne pozície. Obmedzené svetelné podmienky v zime zredukujú taktiež počet útočných operácií v nočných hodinách. Podľa agentúry Reuters Veľká Británia sa snazí zásobovať armádne sily Ukrajiny zariadením pre zimné obdobie, ked pred zimnou sezónou do polovice decembra doručí Ukrajine 12 000 spacích vakov, 7000 súprav pre chladné počasie, 150 vykurovacích prístreškov a 25 000 súprav pre extrémne chladné počasie. Takúto pomoc zrejme poskytujú i ostatné štáty, takže vypadá to tak, že pripravenosť Ukrajiny na zimné obdobie závisí od rozsahu poskytovanej pomoci od iných štátov.

Generál Krylo Budanov náčelník ukrajinskej rozviedky vo svojom komentári pre britskú tlač potvrdil, že Rusi útokmi na ich infraštruktúru sa snažia demoralizovať ukrajinský národ, pričom chcú zimu využiť ako zbraň.

Napokon sa však zdá že prichádzajúce zimné obdobie bude viac hrať do kariet ukrajinskej strane, pretože predpokladá sa že prichádzajúca zimná sezóna bude pravdepodobne o 1-2 stupne C vyššia ako je normál, teda i pravdepodobnosť dlhotrvajúcich období s veľmi nízkou teplotou bude nižšia, Očakáva sa že v tejto zimnej sezóne teploty hlboko klesajúce do minúsových teplôt v rozpätí od – 15 – 20 C budú trvať v len po dobu 1 – 5 dní. Zdá sa teda, že bohovia v tomto vojnovom konflikte sú viac naklonení ukrajinskej strane. Najlepšie riešenie by však bolo, ak by však v tejto zimnej sezone došlo k otepleniu vzájomných vzťahov a konečne by sa objavili náznaky k vyriešeniu diplomatickou cestou, čo si určite želá celý svet.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 267852x
Priemerná čítanosť článkov: 2232x

Autor blogu

Kategórie