Založ si blog

Poznámky k ohláseniu prezidentskej kandidatúry Donalda Trumpa.

Takéto ohlásenie prezidentskej kanjdidatúry sa od Donalda Trumpa očakávalo iuž dlhšie, avšak zdá sa termín ohlásenia bol starostlivo načasovaný.

Donald Trump slávnostne vo svojej rezidencii Mar-a-Lago v Palm Beach dňa 15.11.2022 oznámil svojju kandidatúru na prezidentský úrad vo voľbách ktoré sa uskutočnia v roku 2024. Vyhlásenia sa zúčastnila široká verejnosť za účasti širokého spektra informačnýchprostriedkov. Mal som možnosť vidieť vyhlásenie v priamom prenose. Uskutočnilo sa v obrovskej tanečnej sále jeho rezidencie, prekrásne deklarovanej k tejto príležitosti,vyzdobenej tuctami amerických zástav.

Donald Trump vo svojom krátkom prejave potvrdil, že práve vyplnil potrebnú registráciu pre US Federálnu volebnú komisiu a vytvoril vlastný volebný výbor s názvom “Donald Trump – prezident 2024”.

I ked sa podobné vyhlásenie očakávalo, Donal Trump prednedávnom signalizoval možnosť jeho vyhlásenia na15.11.1022 Poedľa môjho názoru sa uskutočnilo však trochu predčasne. Donalda Trump však svojim vyhlásením predbehol ďalšieho horúceho kandidáta Rona DeSantis, guvernéra štátu Florida, ktorého šance k prezidentskému kresla podľa viacerých odborníkov sú takmer rovnocenné. Predpokladá sa, že guvernér deSantis v krátkej dobe vyhlási taktiež svoju kandidatúru. V primárkach ktoré sa uskutočnia viac ako 1 rok po tomto vyhlásení bude teda poriadne horúco, pretože ku kandidatúre sa pravdepodobne prihlásia ďalší horúci kandidáti ako je guvernér štátu Virgínia, Glenn Youngkin, Texaský guvernér Gregor Aboth, Mike Pence, bývalý Trumpov viceprezident, Bez šancí neostávajú ani guvernérka štátu South Caroline Niki Halley ako i bývalý minister zahraničných vecí Mike Pompeo.

Veľkou otázkou preto ostáva výber kandidátov zo strany demokratov. Osobne predpokladám, že prezident Bidena, ktorý je značne nepopulárny nebude kandidovať k jeho znovuzvoleniu vo voľbách 2024 a demokrati ak chcú uspieť musia v čo najkratšej dobe uskutočniť veľmi starostlivý výber zo svojich kandidátov. Vzhľadom na kandidatúru Donalda Trumpa ako i dalších horúcich kandidátov z republikánskej strany, musia výzvy republikánov brať absolútne vážne!!!!

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 269237x
Priemerná čítanosť článkov: 2244x

Autor blogu

Kategórie