Založ si blog

Nebezpečie úvah Ruska o Novom svetovom poriadku….

Možno som tak trochu optimista. Ale som sa už zbytočne tešil po tom, čo Rusko stiahlo svoje vojská zo strategického Chersonu,, že pomaly nastáva akýsi odmäk vo vzájomných vzťahoch Rusko Ukrajina, z toho že sná ď došlo k akýmsi tajným dohodám medzi hlavnými hráčmi Ruskom a USA, tešil som sa z toho že môže dôjsť k hľadaniu akéhosi riešenia Rusko -Ukrajinského konfliktu. Veľmi rýchlo som však vytriezvel po vyhlásení Dmitrija Medvedeva, pre štátom kontrolovanú tlačovú agentúru TASS .

Dmitrij Medvedev, bývalý ruský prezident , je v súčasnosti zástupcom Rady bezpečnosti Ruska. Považuje sa za jedného z podporovateľov vojenských jastrabov, po tom čo svojimi prejavmi v poslednom čase dal najavo zmenu svojich názorov na úlohu a budúce postavenie Ruska vo svete. Podľa môjho osobného názoru v poslednom čase však u neho badať i odklon od súčasných názorov Putina, čo samozrejme vítajú vojenské kruhy, žiadajúce radikálnejší postup v riešení vojnového konfliktu.

Vo svojom prejave pre štátom kontrolovanú tlačovú agentúru TASS z 12.11. 2022 uviedol” Dnes keď Rusko buduje rovný svetový poriadok pre jeho budúcnosť je v boji proti NATO a Západu osamotené. Zastupuje však a chráni záujmy svojich občanov keď im vracia ich zem”. Na tomto výroku je veľmi nebezpečné to, že ani v ňom a ani v dalších výrokoch nie je ani zmienky o tom, že by došlo k akéjsi zmene postojov Ruska po opustení tak strategického mesta akým pre nich bol Cherson.. D. Medvedev sa pokúsil vo svojom stanovisku vykresliť súčasnú situáciu pre Moskvu ružovejšie než v skutočnosti je. Ďalšie ruské media priniesli správu o tom, že turecký prezident Erdogan posmeľuje Vladimíára Putina, aby zmenil svoje stanovisko a zúčastnil sa zasadnutia G 20 v Indonézii, čo predtým odmietol z dôvodov obáv atentátu proti jeho osobe.

Je na úvahu, či takýto postup Turecka v súčasnej situácii nepredstavuje akúsi snahu hrať na všetky strany, či takto nepodporuje jeho snahu v boji proti Západu. K potvrdeniu mojich názorov o tom že Rusko nezmenilo svoje stanovisko k budovaniu Nového svetovéhoporiadku je i to i že snahou Ruska na všetkých svetových fórach , teraz i v budúcnosti je presadiť názor, že Rusko nie je osamotené ale podporujú ho i Čína a Irán, ako i mnoho ďalších štátov vo svete. Podstatné je však že Rusko nezmenilo svoj názor o tom, že i ked prehralo v Chersone, nadalej stále hovorí o budovaní Nového svetového poriadku. . Pre mňa osobne je najdesivejšie, že Rusko nenaznačuje že nejde iba o zmenu Nového svetového poriadku tak ako to vyjadril americký prezdent Bush v roku 1991, ale trvá na budovaní Nového svetového poriadku.

Moje nadšenie o akomsi odmäku tak teda náhle zaniklo, ked som si uvedomil že vlastne o odmäku hovoriť nemôžme, veď práve prichádza zima, “ruská zima” kde o odmäku nemôžme ani uvažovať,naopak oni sú tí, ktorí sú na ruskú zimu pripravení, vy nepripravení teda trpte. Nebezpečie z takýchto úvah je na škodu miliónov ľudí ale i pre nás, pretože ani my na “ruskú zimu” žiaľ pripravení nie sme.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 269271x
Priemerná čítanosť článkov: 2244x

Autor blogu

Kategórie