Založ si blog

Marketingové stratégie stávkových firiem USA sú obvinené z rasizmu. Platí toto i pre Slovensko ???

AŽ bizarne znie reprtáž CNN z 9.11. 2022, podľa ktorej systém Lotto USA za účelom zvýšenia podávaných stávok vo svojej práci používa systémový rasizmus pre zvýšenie tržieb z podaných stávok. Loto v USA je obviňované z toho že v priebehu marketingu sa zameriava na komunity chudobných čiernych a hnedých občanov žijúcich v USA.

Toto až neuveriteľné obvinenie prišlo po tom čo rekordný jackpot pre Powerball v čiastke 2.04 miliardy získal zatiaľ neznámy výherca v štáte Kalifornia. Len pre zaujímavosť, šanca na získanie jackpotu v tejto hre je 1 ku 292.2 milliona. Štátne lotérie za účelom zvýšenia tržieb preto vykonávajú systematický agresívny marketing k predaju tiketov v nízko príjmových komunitách, v snahe presvedčiť tam žijúcich Američanov o tom ako rýchlo a ľahko môžu akumulovať svoje bohatstvo.

Komunity v ktorých žijú nízko príjmové skupiny občanov pozostávajú spravidla z hnedej alebo čiernej pleti žijúcich ľudí. V dôsledku takto rasovo zameraného marketingu odchádza preto stále väčšia časť príjmov takejto skupiny osôb ako zisk stávkovým kanceláriám. Štátne lotérie presne vedia kde takéto skupiny osôb žijú a preto marketing zameriavajú práve na tieto oblasti , pretože je známe že mnoho hráčov lotta zvyšuje svoje stávky,ked je jackpot vysoký a aj v čase ked ekonomika trpí. V USA sú k tomuto v súčasnosti priam ideálne podmienky.

Nuž neviem, škrabem sa po hlave, ak by som mal potvrdiť názor o tom že marketingové stratégie stávkových kancelárií sú rasistické. Takto by sme potom mohli nazvať mnoho dalších marketingových stratégií z iných oblastí podnikania. Napr. Z oblasti fast fondu, predaj ktorého je koncentrovaný najma v nízko príjmových oblastiach.

Môžem potvrdiť, že gambling v USA je veľmi rozšírený, exaktne vedený, marketingovo spracovaný, tento reaguje na každé zmeny komunít v ktorých sa uskutočňuje. Poznatok zo života USA je taký, že celé USA hrá Powerball, Megamoney, najmä vtedy ked je jackpot vysoký a dosahuje niekedy stovky miliónov dolárov. Dalo by sa povedať že v tom čase hrá celé USA. Je známe tiež i to, že občania čiernej a hnedej pleti majú tendenciu hrať vo zvýšenej miere a dokážu ľahko prehrať značné čiastky. V žiadnom prípade však nejde o nejakú diskrimináciu, lotto nediskriminuje , avšak šance na výhru jackpotu sú žiaľ extrémne mizivé , čo si nie každý pri podávaní tiketu uvedomuje.

Pokiaľ ide o stávkové hry firmy Tipos na Slovensku, I táto firma používa rôzne marketingové stratégie, avšak nedá sa ani uvažovať o tom že by tieto boli rasovo zamerané. Je faktom že tak ako i v USA nízko príjmové osoby stávky zvyšujú najmä v čase ked do úvahy prichádza i u nás vysoký jackpot, každý jednoducho uvažujúci človek má zvýšeným podávaním tiketov snahu ľahko vygenerovať svoje bohatstvo, tak ako to má na ume každý kto v USA hrá lotto. Slovensko ako vieme aj v otázkach marketingu niekedy až slepo nasleduje USA, preberanie marketingových ťahov z USA je preto len otázkou času.

Preto i v blízkej budúcnosti na Slovensku treba očakávať že určitá skupina nízko príjmových osôb zvýšeným podávaním stávok bude odčerpávať stále väčšiu časť svojich prijmov, čím dôjde k ochudobneniu určitej časti obyvateľstva. Treba preto zameriavať svoju pozornosť, k tomu aby firma Tipos a iné stávkové kancelárie venovali pozornosť nebezpečnému “gamblingu” pretože takto sa ochudobňuje časť obyvateľstva, čím trpia najmä rodiny. Viem že i pri troche zvýšenej vôli by sa i u nás našli vhodné opatrenia zabraňujúce gamblingu. Táto problematika je zložitou, nie je ju však možné vyriešiť jednoducho vyriešiť absolútnym zákazom stávkovania, tak ako to urobili napr. v štáte Hawaii, kde je gambling zakázaný. Nevedie to k ničomu, pretože, miestni občania stávkujú prostredníctvom internetu, načierno, resp. aj počas pobytu v iných štátoch USA, ako i v štáte Nevada.

Paralely v marketingových stratégiách stávkových kancelárií či v USA,ako i na Slovensku samozrejme sú, ved i gamblovanie je biznis ako každý iný, Záleží však i na manažmente stávkových kancelárií, ale i na snahe štátnych orgánov, zákonodarných orgánov, problém gamblingu komplexne riešiť. Ved v hre je neraz pokoj a šťastie mnohých rodín a na tom by nám malo všetkým záležať.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 268005x
Priemerná čítanosť článkov: 2233x

Autor blogu

Kategórie