Založ si blog

Ruské bombardéry schopné niesť nukleárne zbrane spozorované v blízkosti Fínska

Situacia v Rusko Ukrajinskej vojne zo dna na den naberá na otáčkach. Tomu nasvedčuje krátka správa uverejnená v denníku Jerusalem Post, podľa ktorej Izraelská špionážna firma ImageSat International /ISI/ zaznamenala v mesiaci September “neobvyklú” prítomnosť ruských bombarderov TU 160 a TU 95 na letisku Oleňja v blízkosti Fínskych hraníc. Letecká základňa Oleňja je umiestnená na poloostrove Kola neďaleko Murmanska. Na tejto základni sú umiestnené RUSKÉ severné vzdušné sily s významným množstvom zbraní, vojenského materiálu, taktických a strategických nukleárnych zbraní.

SPOZOROVANÉ strategické bombardéry TU 160 a TU 95 sú jediné dva typy lietadiel Ruska schopné niesť jadrové zbrane. V súlade so satelitnými snímkami je preukázané že k 25. Septembru sa na základni Oleňja nachádzali celkom 4 strategické bombardéry TU 160 a 3 strategické bombardéry typu TU 95, zatiaľ čo v mesiaci august tieto strategické bombardéry sa na leteckej základni nenachádzali. Podľa správy tieto strategické bombardéry prileteli na leteckú základnú Oleňja z leteckej základne Engels nachádzajúcej sa v blízkosti Ukrajinských hraníc.

Nie je známy dôvod príletu týchto strategických bombardérov na základňu Oleňja , ale dá sa predpokladať že ich prílet má súvislosť s výrokmi ruského prezidenta Putina , ktorý vyhlásil pripravenosť Ruska použiť všetky druhý zbraní ako i nariadil čiastočnú mobilizáciu.

Hovorca ukrajinskej rozviedky Vadym Skibitsky vo svojom Interview pre The Guardian /UK/ prehlásil, že hrozba použitia nukleárnych taktických zbraní zo strany Moskvy je veľmi vysoká. Súčasťou jeho vyhlásenia je, že tieto zbrane môžu byť použité pozdĺž frontových línií, v miestach kde je sústredených veľa ľudí, materiálu, veliteľSké centrá a kritická infraštruktúra.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 268616x
Priemerná čítanosť článkov: 2238x

Autor blogu

Kategórie