Založ si blog

Sú podozrivé výbuchy na potrubiach Nordstream 1, Nordstream 2 výsledkom sabotáže??????

Agentúra Reuters ako i mnohé ďalšie tlačové agentúry uverejnili dnes správu podľa ktoréj viaceré štáty v Europe vyšetrujú bližšie neidentifikovaný únik plynu, z potrubí Nordstream 2, Nordstream 1. K úniku plynu došlo na potrubí Nordstream 2 na dvoch miestach, a Nordstream 1, Unik plynu sa prejavil i na hladine mora a bol zaznamenaný i vizuálne. Dánska vláda na miesto úniku poslala dve lietadlá k zadokumentovaniu úniku. Švédsko a Dánsko, v ktorých ekonomických zónach sa plynovodnú potrubia nachádzajú porovnávaním seizmografom zistili , že tieto zaznamenali 3 samostatné výbuchy. Unik plynu bol spozorovaný v Baltickom morí, približne v polovici vzdialenosti od pobrežia Poľska a Švédska..

Podľa oficiálnych vyhlásení zatiaľ nie je jasné kto môže stáť za poškodením plynovodných potrubí, na ktoré Rusko a Europskej partneri vynaložili miliardy dolárov. Zaujímavé su však vyhlásenia jednotlivých štátov. Zatiaľ čo hovorca švédskej polície pripravil správu o tom že vec je pravdepodobne považovaná ako rozsiahle sabotáž, poľský predseda vlády kritizoval stanovisko o sabotáži, pretože zatiaľ o tom nie je evidencia. Rusko, ktoré v súčasnosti nedodáva plyn v dôsledku sankcií pre inváziu na Ukrajinu , uvádza že mohlo to byť dielo sabotráže, jednoznačne však potvrdzuje, že únik plynu vážne narušuje energetickú bezpečnosť Europy. Ukrajinský predstaviteľ zas vyhlásil, že incident spôsobila ruská strana, v úmysle destabilizovať Europu . Dánsky predseda vlády Mette Frederiksen potvrdil že v skutočnosti išlo o 3 výbuchy, 2 z nich v jeden den na Nordstream 2, a nasledujúci den na potrubí Nordstream 1.

Hladina a mora v miestach výbuchu v rozsahu približne 1 km, je plná bublín, s vysokým obsahom metanu pri hladine. Lodná doprava na týchto miestach je zakázaná.

Podľa informácií tlačových agentúr ceny plynu rapídne porastú. Kedže došlo i k prerušeniu dodávky na plynovode Nordstream 1, ktorý pracoval približne na 20 % kapacitu. je len obtiažne predstaviť si akúkoľvek dodávku plynu z Ruska, a to zimná sezóna ešte len prichádza. Poškodenie plynovodov určite nepridá na vzťahoch Ruska a Ukrajiny, kedže už teraz kolujú rôzne neoverené správy o sabotáži a o tom kto mal záujem na poškodení plynovodov. Neoverené informácie kolujú na internete a tie uvádzajú že pravdepodobnú sabotáž museli vykonať vysoko kvalifikovaní odborníci, potápači za súčinnosti s ponorkou.

Verme v objektivitu vyšetrovania, Dánska, Švédska, kedže poškodenia v Nordstream 2 sa nachádzajú vo švédskej ekonomickej zóne a poškodenie na Nordstream 1 v dánskej ekonomickej zóne. Obtiažna situácia v dodávkach plynu sa stáva ešte viac obtiažnejšou !!!!!!

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 268007x
Priemerná čítanosť článkov: 2233x

Autor blogu

Kategórie