Založ si blog

Sú podozrivé výbuchy na potrubiach Nordstream 1, Nordstream 2 výsledkom sabotáže??????

Agentúra Reuters ako i mnohé ďalšie tlačové agentúry uverejnili dnes správu podľa ktoréj viaceré štáty v Europe vyšetrujú bližšie neidentifikovaný únik plynu, z potrubí Nordstream 2, Nordstream 1. K úniku plynu došlo na potrubí Nordstream 2 na dvoch miestach, a Nordstream 1, Unik plynu sa prejavil i na hladine mora a bol zaznamenaný i vizuálne. Dánska vláda na miesto úniku poslala dve lietadlá k zadokumentovaniu úniku. Švédsko a Dánsko, v ktorých ekonomických zónach sa plynovodnú potrubia nachádzajú porovnávaním seizmografom zistili , že tieto zaznamenali 3 samostatné výbuchy. Unik plynu bol spozorovaný v Baltickom morí, približne v polovici vzdialenosti od pobrežia Poľska a Švédska..

Podľa oficiálnych vyhlásení zatiaľ nie je jasné kto môže stáť za poškodením plynovodných potrubí, na ktoré Rusko a Europskej partneri vynaložili miliardy dolárov. Zaujímavé su však vyhlásenia jednotlivých štátov. Zatiaľ čo hovorca švédskej polície pripravil správu o tom že vec je pravdepodobne považovaná ako rozsiahle sabotáž, poľský predseda vlády kritizoval stanovisko o sabotáži, pretože zatiaľ o tom nie je evidencia. Rusko, ktoré v súčasnosti nedodáva plyn v dôsledku sankcií pre inváziu na Ukrajinu , uvádza že mohlo to byť dielo sabotráže, jednoznačne však potvrdzuje, že únik plynu vážne narušuje energetickú bezpečnosť Europy. Ukrajinský predstaviteľ zas vyhlásil, že incident spôsobila ruská strana, v úmysle destabilizovať Europu . Dánsky predseda vlády Mette Frederiksen potvrdil že v skutočnosti išlo o 3 výbuchy, 2 z nich v jeden den na Nordstream 2, a nasledujúci den na potrubí Nordstream 1.

Hladina a mora v miestach výbuchu v rozsahu približne 1 km, je plná bublín, s vysokým obsahom metanu pri hladine. Lodná doprava na týchto miestach je zakázaná.

Podľa informácií tlačových agentúr ceny plynu rapídne porastú. Kedže došlo i k prerušeniu dodávky na plynovode Nordstream 1, ktorý pracoval približne na 20 % kapacitu. je len obtiažne predstaviť si akúkoľvek dodávku plynu z Ruska, a to zimná sezóna ešte len prichádza. Poškodenie plynovodov určite nepridá na vzťahoch Ruska a Ukrajiny, kedže už teraz kolujú rôzne neoverené správy o sabotáži a o tom kto mal záujem na poškodení plynovodov. Neoverené informácie kolujú na internete a tie uvádzajú že pravdepodobnú sabotáž museli vykonať vysoko kvalifikovaní odborníci, potápači za súčinnosti s ponorkou.

Verme v objektivitu vyšetrovania, Dánska, Švédska, kedže poškodenia v Nordstream 2 sa nachádzajú vo švédskej ekonomickej zóne a poškodenie na Nordstream 1 v dánskej ekonomickej zóne. Obtiažna situácia v dodávkach plynu sa stáva ešte viac obtiažnejšou !!!!!!

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 268143x
Priemerná čítanosť článkov: 2235x

Autor blogu

Kategórie