Založ si blog

Prekvapivé priznanie – sporadické rozhovory Rusko – USA predsa len existujú ………

O akýchsi kontaktoch medzi Ruskom a USA v súčasnej napätej situácii sa v tlači toho veľa neobjavilo, iba niekoľko analytikov uvádza, že akési kontakty medzi ruskou a americkou stranou existujú.

Ruský prezident minulý týžden vo svojom prejave o vyhlásení čiastočnej mobilizácii pripomenul, že jeho krajina má celu škálu prostriedkov k deštrukcii a v čase ked je ohrozená integrita Ruska, pre ochranu Ruska a jeho občanov , tieto môžu použité. Potvrdil, že nukleárne hrozby nie sú bluf.

Nikto z nás nepochybuje, že vyhlásenia prezidenta Putina sú vážne, pričom tieto nadobúdajú na intenzite. Občania EU, USA sú zhrození z takýchto vyhlásení, pričom dochádza až k určitej hystérii , z tejto nevyriešiteľnej situácie. FOX News dokonca potvrdilo, že ešte nikdy v historii, USA nebolo tak blízko k nukleárnej vojne tak ako je tomu v súčasnosti. K zmierneniu týchto vyhlásení sa pre Fox News vyjadril starší strategický analytik gen. Jack Kaene. Tento sa snažil čiastočne uspokojiť verejnosť vyhlásením, že Putinove nukleárne hrozby sú síce nepravdepodobné ale ,musia byť brané vážne.

I v časoch studenej vojny, i ked vzťahy medzi týmito krajinami boli napäté, vždy existovala akási poistka, teda bola akási možnosť vzájomnej komunikácie oboch strán ešte pred vypuknutím horúceho konfliktu. Verejnosť u nás bola informovaná, že spojenia oboch strán , teda Ruska a USA boli popretrhané. V tejto pre nás ťažko depresívnej situácii svitlo akési svetielko nádeje, že tomu tak nie je.

Jack Sullivan, predstaviteľ Národnej bezpečnosti USA vo svojom interview pre TV NBC News, v pondelok vyhlásil že Kremeľ bol upozornený na katastrofické následky, ak použijú nukleárne zbrane. Hrozby boli odsúdené najvyššími predstaviteľmi USA, a poradca národnej bezpečnosti uviedol že s ruskou stranou bolo komunikované na súkromných kanáloch o tom akú odpoved v takomto prípade USA prijme. K situácii sa vyjadril i hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo svojom interview prvé TV Ria a Novosti ktorý tiež potvrdil, že medzi oboma stranami existujú kanály pre vzájomný dialóg, ale tieto majú veľmi sporadické použitie.

Záverom chcem uviesť aj stanovisko prezidenta Ukrajiny Zelenského, v interview pre CBS News, ktorý k veci uviedol, že Putin používa hrozby použitia nukleárnych zbraní k vydieraniu. “Možno včera to bol bluf, Ale teraz to môže byť realita”.

Zostáva nám radovým občanom ako tak veriť, že nastávajú časy, ked zdravý rozum vo vzťahoch zvíťazí a obe strany prídu k záveru, že iba vzájomným rokovaním sa napatie môže zvrátiť, a je jedno či toto sa uskutoční cez súkromné, tajné, alebo verejné kanály, hlavné je že sa uskutoční. Až potom sa dá nájsť zdravé riešenie a zabrániť tak kataklyzme v prípade použitia nukleárnych zbraní!!!!!

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 269085x
Priemerná čítanosť článkov: 2242x

Autor blogu

Kategórie