Založ si blog

Vladimír Putin poskytol ruské občianstvo občanovi USA – Edwardovi Snowdenovi

Fox News, dnešného dnešného dňa prinieslo pomerne krátku správu, ktorej naše informačné prostriedky nevenovali pozornosť. Ide o to, že ruský prezident Vladimír Putin dnešného dňa poskytol ruské občianstvo najznámejšiemu americkému informátorovi Edwardovi Snowdenovi.

Edward Snowdenovi 39 ročný, pracovník agentúry Národnej bezpečnostnej agentúry /NSA/ po pomerne strastiplnej ceste do viacerých krajín , kde žiadal o poskytnutie azylu čo mu bolo zamietnuté, napokon pricestoval do Moskvy, kde mu bol poskytnutý azyl. Edward Snowden bol pracovník NSA, ktorý uvoľnil verejnosti rozsiahle informácie o práci bezpečnostnej agentúry NSA, s podrobnými informáciami o jednotlivých operáciách. Existuje dôvodné podozrenie z toho, že Snowden úzko spolupracoval aj s ruskou vládou, ked ruskej rozviedke poskytol rozsiahle informácie, ktoré mohli poškodiť mnohých Američanov, ako i americký vojenský personál. Pre podozrenie o úniku utajovaných skutočností sa preto odmietol vrátiť do USA. Ruská vláda i napriek viacerým požiadavkám americkej strany odmietla vydať amerického občana Snowdena k trestnému stíhaniu v USA, pre zločin špionáže, za čo mu hrozil trest odňatia slobody až na 30 rokov. Snowden až doposiaľ zotrval v Rusku na základe azylu a nasledovného povolenia k trvalémupobytu v Ruskej federácii.

Snowden v roku 2019 poskytol interview TV stanici CBS This Morning, kde vyjadril želanie vrátiť sa do USA a podrobiť sa spravodlivému súdu. Bývalý prezident Donald Trump zvažoval udelenie milosti, avšak toto sa nikdy nestalo, kedže generálny prokurátor Barr sa proti tomuto ostro postavil, takže k udeleniu milosti nedošlo. Snowden v dôsledku hroziaceho trestu sa rozhodol pre trvalý pobyt v Rusku.

Pre zaujímavosť uvádzam že vplyvný senátor Rand Paul bol jedna najvplyvnejších osôb, podporujúcich udelenie milosti Snowdenovi, kedže tvrdil, že Snowden ako informátor ukázal ľudom schému ako americká vláda sleduje amerických občanov, či v USA ako i v cudzine.

Prezident Putin sa rozhodol k udeleniu občianstva Ruskej Federácie pre Snowdena iba 2 roky po udelení trvalého pobytu na území Ruska.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 268032x
Priemerná čítanosť článkov: 2234x

Autor blogu

Kategórie