Založ si blog

Ako Európa kráča do doby temna.

Informácia, je pôvodne určená pre občanov USA, poskytuje pravdivé údaje o tom, ako Európa súčasnosti úspešne kráča do doby temna.

Tucker Carlson je veľmi populárny komentátor TV FOX NEWS, ktorého som kedysi v USA s veľkou obľubou sledoval, Je typ reportéra, ktorý svojim až uhrančivým pohľadom , výzorom jeho tváre, pomerne strohou a rýchlou logickou argumentáciou vie zaujať takmer každého televízneho diváka od samého začiatku jeho krátkeho 5 minútového denného komentára k udalostiam svetového diania.

Sledovanosť jeho každodenných vystúpení je úžasne vysoká, mnohí TV diváci potom preberajú jeho názory a postoje vo svojich príspevkoch na sociálnych sieťach, čím vlastne takto akosi po americký zabezpečujú vysoku sledovanosť a obľúbenosť tohto televízneho komentátora.

Vzhľadom na vysoku úspešnosť jeho komentára z 24.8.2022 kedy vo svojom vystúpení divákom pomerne sarkasticky a stručne oznámil skutočnosť o tom že Európa zaradila spiatočku a pohybuje sa veľkou rýchlosťou späť , takže sa vracia do doby akéhosi temna. Takto podaná úvodná správa hneď zaujala myseľ nejedného Američana, pretože u nich je celkom bežné, že len ich názor na situáciu vo svete musí byť správny.

Avšak i napriek tomu mnohí Američania Európu stále považujú za vzor demokracie, s rozvinutou ekonomickou štruktúrou a perfektne poskytovanými sociálnymi službami.

Tomu však tak už nie je. TV komentátor jednoducho skonštatoval, že Európa, kolíska civilizácie kráča obrovskou rýchlosťou k chudobe. Ešte pred rokom Európa bola moderné miesto tohto sveta, kde sa prírodný plyn považoval za akúsi samozrejmosť, za prirodzené palivo používané takmer vo všetkých domácnostiach. V Nemecku ešte pred rokom iba 6 % domácnosti používalo drevo ako palivo. A nikdy nepredpokladalo, že by sa tento trend mohol otočiť k horšiemu.

Toto sa však v priebehu roka drasticky zmenilo a požiadavky nemeckých občanov o drevené palivo sa dramaticky zvýšili, avšak na trhu jednoducho drevo ako palivo nie je, preto mnohí zúfalí Nemci v súčasnej situácii používajú vlastný výrub dreva k tomu, aby si v nasledujúcej sezóne zabezpečili takýto zdroj tepla pre ich domácnosti. TV FOX v krátkom zábere ukázala záber ako občasnia mesta neďaleko Berlína doviezli drtičku dreva priamo do lesa, kde mechanicky spracovala drevo na drť a vyrábala drevené paletky , ktoré sa potom priamo predávali spotrebitreľom.V televíznomn šote ukázali ako si občania Nemecka prebudovávajú piecky na kúrenie drevom, dokonca na vykurovanie nenších objektov prispôsobujú piecky na spaľovanie dreva, aby ako tak zabezpečili aký taký zdroj tepla

V Poľsku situácia je dramaticky horšia, v záberoch TV je vidieť kolony vozidiel , ked miestni občania čakajú neraz viac ako 24 hodín na to, by získali možnosť zakúpiť si drevo, alebo uhlie získané z miestnych baní, ktoré poľská vláda ešte nestihla pre ich neekonomickosť zatvoriť. Je to teda mimo akukoľvek ľudskú predstavivosť a pripomína to v urcitym smere komunistickú dobu, kedy sa ľudia podobne správali a neraz v autách čakali a prespávali v snahe vyriešiť svoju situáciu,čo je však horšie, pravdepodobne ide iba o začiatok a horšie ešte len prichádza.

Tucker jedným dychom konštatuje, že niečo horšie ešte len prichádza, rozoberá situáciu vo Francúzsku, ktoré bolo jednou z nemá la europskych krajín, ktoré exportovali svoju energiu do iných štátov a export energie predstavoval pre krajínu značné príjmy. Teraz je však situácia opačná, export je na nulovej úrovni a ľudia sa priprvujú na veľmi zlú situáciu.

Anglicko ako jedna z najvyspelejších europskych ekonomík sa pripravuje na to, že 75 % reštaurácii vpriebehu zimnej sezony bude zavretých, pretože vlastníci v dôsledku vysokých cien energií nebudú schopní pre vysoké náklady spojené sa vykurovaním otvoriť svoje prevádzky. Tucker Carlson jedným dychat onštatuje, že krížom krážom po celej Europe je podobná situácia. Kladie však divákom otázku, prtečo sa to vlastne stálo ale zároven si poskytuje odpoved že iba poskytovaním lacnedj energie, ktorá však na trhu Europy nie je a nie je ani centrálne cenovo riadená , preto Europa nemôže zabezpečiž aku taku stabilitu na trhu s energíami.

Dáva teda všetkým na vedomie že je to štát, ktorý by mal robiť opatrenia pre to, aby pre svojich občanov dokázal urobiť ochranu, tak aby ceny dodávok energií boli na prijateľnej úrovni, v prístupných cenových reláciách. V Euróe však v tomto smere vládne nejednotnosť, je tu akási chamtivosť za získami takže iba v prípade riadenia celej Europy\ jednotne by sa cieľ dostavil pomerne rýchlo a ľudia by mali zabezpečené energetické potreby

Cena energií rastie každým mesiacov do závratných výšok. Cena energií za 1 Megawatthodinu už teraz predstavuje 1000 euro, avšak ešte pred týždnom to bolo len 700 euro. Tak napríklad cena elektrickej energie v Europe za 1 týždeň narástla v priemere o 50 %, ako príkklad uviedol Francúzsko, kde cena dodávanej elektrickej energie narástla až o 25 % za 1 deň.

Europa je teda v nezávideniahodnej situáciéí, ceny energií stupajú do šialených výšok, nálada občanov sa zhoršuje zo dna na deň, Krátky záber ukazuje ako úplne normálne to, že cena za 1 liter benzínu alebo nasty už teraz presadzuje 2 Eura.. Je tomu tak preto, žer politici EUROPY považujú za hlavného o vinníka tejto situácie Rusko, ktoré cenu za PHM používa ako zbran. Ne miesto produktívnych rokovaní o riešení situácie hľadajú vinníka niekedy inde.

Cena ropy v Europe je 2 krát vyššia, cena elektrickej energie 4 x vyššia a cena plynu dokonca 7 krát vyššia ako pred rokom.

Záverom Tucker Carlson jednoducho kladie otázku ak je cena plynu 7 x drahšia, tak v tomto prípade je nemožné udržať prevádzku celého kontinentu. Ponecháva pre americkú verejnosť otvorenú otázku ako Europa dokáže hľadať odpoved pre jeho lakonické až strohé otázky.

Treba však byť aj trochu objektívnym. Napriek perfektnej analýze tento komentátor ani jediným slovom americkú verejnosť neinformoval o tom, akým spôsobom sa USA podieľala na vytvorení takejto situácie, či a akým spôsobom ako hlavný spojenec Europy sa rozhodne poskytnúť svoju pomoc pri riešení tejto dramatickej situácie, v ktorej sa Europa práve teraz nachádza, ked sa doslova vraciame do doby temna, tak ako sa výstižne vyjadril.

Je neskutočne veľa možností ako túto situáciu aspon z časti odvrátiť, na tomto sa však bude musieť podieľať i USA. V blízkej budúcnosti uvidíme či USA dokáže vyvinúť pozitívnu snahu o vyriešenie, alebo ostatne len pri akejsi bežnej proklamácii sľubov, tak ako sa to často stáva.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 264454x
Priemerná čítanosť článkov: 2204x

Autor blogu

Kategórie