Založ si blog

Tak trochu upravená rozprávka o cisárových nových šatách ……a čo potom ak cisár zostane nahý ??????

Rozprávku Hansa Christiana Andersena “Cisárove nové šaty” pozná určite takmer každý už nás. Zaujímavá je však aktuálnosť tejto rozprávky i na súčasnosť. Ak máme čo i len trochu predstavivosti a fantázie, dosadíme si len mená …. a ”voila” sme v krutej realite.

Tak som si teda dovolil túto rozprávku tak trochu upraviť. Kde bolo tam bolo pred dávnymi ale i nedávnymi rokmi, tam kde sa piesok leje a voda sype žil jeden cisár, ktorý miloval nové šaty a veľa míňal na svoju garderóbu. Konal tak vždy v snahe pred celým svetom ukázať svoje uhladené maniére a svoju serióznosť. Celkom sa mu v tom darilo. Vyznačoval sa však i tým, že i keď veľa investoval do svojej armády o svojich vojakov a o svoj ľud sa až tak moc nestaral, takže neraz i v krutej zime typickej pre túto krajinu museli len horko ťažko prežívať.

V hlavnom meste sa však žilo veselo, cisár poriadal honosné zábavy s obrovským množstvom hostí pri ktorých sa mu všetci klaňali, len aby sa vo svete ukázalo ako dobre sa na kráľovskom dvore žije, pričom však v skutočnosti každý hľadel len na svoj osobný prospech. Znenazdajky však došlo k vojne so susednou krajinou. Vo vojnovej dobe sa však už žilo ťažšie, zvlášť keď i cudzie krajiny jednotne pristúpili k sankciám za napadnutie cudzej krajiny. Na nové šaty už preto neraz nebol dostatok financií. Kde sa vzali tam sa vzali, znenazdajky však na cisárov dvor prišli 2 slávni pranksteri zo susednej krajiny, a ti sväto – sväte prehlasovali že dokážu cisárovi ušiť neuveriteľne krásne šaty, ktoré budú neviditeľné pre každého kto je hlúpi alebo neschopný zastávať svoj úrad, a tak dvaja pranksteri po tom čo im cisár sadol na lep, pustili sa do šitia neviditeľných šiat, Šili a šili až nakoniec ich ušili. Na cisára spredu prehodili akýsi kus látky, ktorý držala len tenká gumka, odstrihnutím ktorej mal cisár v plnej kráse širokej verejnosti ukázať ich krásu . A tak na najväčšej slávnostnej vojenskej prehliadke pri príležitosti Nového roka krajiny, kde mala defilovať neporaziteľná cisárovi armáda a mali byť predstavené a hneď na front i odoslané nové zbrane umožňujúce poraziť akéhokoľvek nepriateľa v skorej dobe. Na stal čas slávnostnej prehliadky, všetci prítomní sa nadchýnali nevídanou krásou šiat, televízia v priamom prenose ako i všetky dostupné ostatné sociálne siete v krajine nasledovali vopred pripravenú popísanú krásu týchto šiat. Cisárovi však ostával ešte slávnostný prejav, v ktorom po strhnutí kusu látky odhalil svoju úplnú náhosť. Ked jasot verejnosti a televízie na chvíľu utíchol , z ničoho nič neznáme dieťa zakričalo ……mami pozri sa však náš cisár je nahý. Prejavila sa tu akási prostorekosť dieťaťa, keď neraz iba dieťa je schopné uplne jednoducho odhaliť i trpkú pravdu. Čo teda urobil nahý cisár po takejto zahanbujúce skúsenosti ?????

Za osobu cisára by sme mohli dosadiť mnoho osôb z rôznych krajín. Veď tak ako sa správal tento cisár sa správa i mnoho ďalších súčasných “cisárov” z rôznych časti tohto sveta. Dokázali by sme hravo dosadiť do rámca tejto rozprávky i osoby panujúce tejto krajine, ale sú tu však ešte horúcejší kandidáti k obsadeniu. Či chcete alebo nie akosi najviac k dosadeniuj cisára mi pasuje osoba Vladimíra Putina. . Či nie je on tým cisárom, ktorého sa každý snažil presvedčiť o kráse jeho neviditeľných šiat:??? Kto sú vlastne tí pranksteri ktorí mu pripravili ťažkú potupu na verejnosti??? Takéto a stovky ďalších otázok má prichádzajú na myseľ, pretože tieto štáty už sú ušité!!!!!

Súčasná situácia v Rusku je zvlášť vyhrotená po tom čo v Rusko -Ukrajinskej dlhotrvajúcej vojne len pred niekoľkými dňami bol uskutočnený útok troch separátnych drónov, ktoré zaútočili na letecké základne hlboko vo vnútrozemí Ruska, pričom na leteckých základniach sa nachádzali aj strategické lietadlá, nosiče jadrových zbraní. Z takéhoto útoku Moskva obviňuje Ukrajinu, ktorá to však táto kategoricky popiera.

Rebecca Koffler, je expert a ako bývalá pracovníčka Obrannej spravodajskej agentúry USA a spravodajský dôstojník pre Ruskú doktrínu a stratégiu vo svojom interview pre FOX NEWS uviedla, že prezident Putin sa už vyjadril k použitiu nukleárnych zbraní na Ukrajine v tom smere, že tieto môže použiť ak USA alebo NATO budú pokračovať v zásobovaní Ukrajiny takými zbraňami, špeciálne však takými ktoré môžu udrieť hlboko na ruskom území. Hrozba brutálnej vojny preto rapídne z mesiaca na mesiac narastá a niet pochybností, že aj po takýchto alebo iných podobných udalostiach môže dôjsť k priamemu stretu medzi vojskami NATO a Ruska, tak ako to povedal aj generál Stoltenberg, predstaviteľ NATO, vo svojom včerajšom interview.

Niet pochybností o tom že Rusko a USA zvyšujú napätie či v Ukrajine, ale i v celom svete čo môže v konečnom dôsledku skončiť použitím nukleárnych zbraní, pričom si však ani jedna strana priamy konflikt nepraje. Obe strany sa však po akomsi nezmyselnom rebríčku vojny šplhajú stále vyššie a vyššie a preto akýkoľvek nepredvídateľnýný balans, alebo závan vetra môže spôsobiť katastrofu, zvlášť ak niekto zo zástupu zakričí……… pozrite sa náš kráľ je nahý a on si to konečne uvedomí………

Čo spraví cisár po tom, s hanbou utečie ?????? Alebo práve v dôsledku svojej nahoty dá ešte nezmyselnejší pokyn použiť ničivé zbnrane predstavené na prehliadke, schopné zničiť v krátkej dobe celý svet????? Nech už potom každý vie že cisár je nahý ?????

Čo po tom že dôjde k nezmyselnej anihilácii celého ľudstva, čo potom že už je neskoro si uvedomiť že i my sme sa k tomuto svojou slepotou a klaňaním sa k akejsi modle, k nahému cisárovi k tomu pričinili?????Čo potom ?????………….To je tá kardinálna a nezodpovedaná otázka dnešného dňa čo mi nedá v pokoji spávať , pretože neviem na ňu správnu odpoveď. Zamyslime sa preto všetci !!!!!!!!!!!!

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 268749x
Priemerná čítanosť článkov: 2240x

Autor blogu

Kategórie