Založ si blog

Je reálne vyrobiť vakcínu proti špecifickým druhom rakoviny do roku 2030 ?????

Denník Jerusalem Post (Jpost.com) na internetovom portáli 28.10.2022 uverejnil zaujímavú informáciu o výrobe vakcíny proti špecifickým druhom rakoviny v nasledujúcich 8 rokoch v takom rozsahu,aby táto bola prístupná aj pre širokú verejnosť.

Túto informáciu vo svojom interview pre BBC poskytli dvaja lekári, Dr. Utrú Sahin (55) a jeho manželka Oziem Tureci (53). Dr. Tureci vo svojom interview pre BBC uviedla, že liečba rakoviny vakcínou, vývojom ktorej sa obaja vedci zaoberajú, pomôže zmeniť život pacientov s rakovinovým ochorením. Dr. Oziem Tureci a dr. Utrú Sahin sú zakladateľmi biotechnologickej firmy Bion’Tech spolupracujúcej s firmou Pfizer na výrobe vakcíny proti Covid 19 . Obaja predpokladajú že výroba a distribúcia vakcíny proti špecifickým formám rakoviny v širokom rozsahu zápočne začiatkom nasledujúcej dekády.

Nádej na úspešný boj s rakovinou spočíva v tom, že telo rozozná vakcínu a potom zaútočí na rakovinu prostredníctvom mRNA technológie. Dr. Sahin vysvetľil že ulohou tvorcov novej vakcíny je vyrobiť personalizovanú vakcínu ktorá bude pacientovi poskytnutá bezprostredne po operácii nádoru, a takáto personalizovaná vakcína vyvolá patričnú imúnnu reakciu tela. Po poskytnutí vakcíny potom T bunky pacientovho tela budú môcť odstrániť zostávajúce rakovinové bunky a eliminovať nádor . Podľa poskytnutej informácie dr. Sahina, prvý pacient so špecifický pokročilým typom malanómu kože v rámci II. Fázy testov obdržal prvú dózu vakcíny. Liečba bola kombinovaná s existujúcim imunoterapeutickým liekom. Výskumu sa zúčastňuje celkom 120 osôb, pričom jeho účelom bude nájsť odpoved na bezpečnosť podávanej vakcíny podávanej spolu s dalším imúnoterapeutickým liekom . Faktom je však skutočnosť, že sľubné výsledky I. Fázy testovania dávajú vakcíne veľké nádeje že výsledok liečby vyvolá silnú a bezpečnú odpoved.

Motívom k výskumu tohto druhu pre oboch lekárov firmy BionTech, bola ich frustrácia pri pohľade na pacientov trpiacich rôznymi formami rakoviny, ako i nový originálny pohľad na možnosť liečby rakoviny s použitím mRNA technológii.

Toto ich motivovalo k začatiu výskumu, tak ako povedala dr. Tureci. Dr. Tureci tiež uviedla že sa naučila veľa o imunitnom systéme, ich výskum napreduje rýchlo a vakcína preukazuje že zabijak T-buniek bude zistený a zneškodnený. Dr. Tureci vo svojom interview uviedla že v boji proti rakovine sa lekári budú musieť zaoberať i inými typmi lekárskych zákrokov spojených s vakcínou a bude sa musieť ešte určiť čo ešte bude potrebné k tomu aby bol pacient efektívne vyliečený.

Zostáva nám len veriť že vývoj unikátnej vakcíny proti špecifickým druhom rakoviny bude úspešne zavŕšený a zachráni milióny životov ľudí trpiacich rakovinovými onemocneniami.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 268945x
Priemerná čítanosť článkov: 2241x

Autor blogu

Kategórie