Založ si blog

Môže byť názor poslankyne zo štátu Hawaii vodítkom v práci nášho poslanca ????

Ako turista som viackrát navštívil čarokrásne Hawajské ostrovy, pričom som tam neraz počul názor miestnych tom, že Boh stvoril tieto ostrovy pre to, aby ľuďom ukázal ako vypadá život v nebi. Pomaly ale iste som sa stotožnil s týmito názormi. USA je štát s politickým systémom v ktorom dominujú dve politické strany, Demokrati a Rapublikáni a tieto strany rozhodujú i o výsledkoch volieb. Štát Hawaii bol vždy akousi baštou, modrým nebom pre Demokratickú stranu USA, kde sa miestni ľudia vždy riadili princípmi demokracie, preto i výsledky volieb boli vždy takmer v prospech tejto strany.

Preto som zažil akýsi šok, ked som si pozrel interview bývalej kongresmanky, Tulsi Gabbart ktorá má veľkú obľubu svojich voličov, ked táto pre Fox New TV v relácii Tucker Carlson v noci – vyhlásila svoje rozhodnutie opustiť Demokratickú stretnú USA. Zdôlvodnila to tým, že nemôže byť členkou takej politickej strany ktorá ide proti slobode. Rozhodnutie oprela o to, že vo svojej práci ako členka Kongresu USA vždy obraňnovala Ústavu USA, ktorej prisahala. “Pri pohľade na dnešnú Demokratickú stranu, je vidieť že táto je kontrolovaná fanatickými ideológmi ktorí nenávidia slobodu. Títo nekonajú v súlade s Ústavou, vždy hľadajú cestu ako podkopať ľudské práva dané im Bohom a zakotvené v Ústave, ako je sloboda prejavu , ktorá znamená právo vyjadriť sa k skutočnostiam ktoré iní nemusia mať radi”.Snahou týchto ľudí je preto vytvoriť svet, v ktorom sa ľudia budú báť hovoriť a vyjadrovať svoje názory, pretože budú mať strach z následkov pre ich nepopulárne názory.

V relácii uviedla, že tí ktorí sú pri moci, presadzujú aby sa ľudia báli povedať pravdu, pretože po jej vyslovení môžu stratiť svoje zamestnanie, môžu byť zrušení, odhodení na smetisko. To čo bolo príznačné pre Američanov bola snaha o mier,prosperitu, slobodu je potláčané a v súčasnosti vo vedení zostávajú ľudia ktorí podľahli tlakom vojenského priemyselného komplexu, bez ohľadu na to aké následky môžu mať ich politické rozhodnutia pre Američanov. Títo ľudia sú taktiež proti náboženskej slobode. Pre tieto dôvody sa preto rozhodla že nemôže byť členkou takej politickej strany ktrorá je proti slobode a aktívne ju podkopáva.

Rozhodnutie opustiť Demokratrickú stranu bolo ostro kritizované. Dokonca anti Trumpov komentátor, ináč bývalý člen konzervatívcov v Britskom parlamente Louis Mensch jej poslal odkaz “Dosvidanja Tulsi, nikomu nebudeš chýbať”. ? Mnoho konzervatívcov však privítalo jej rozhodnutie medzi inými i Meghan McCain, dcéra bývalého senátora Johna McCaina.

Preto slová Tulsi Gabbart o tom že prisahala ako poslankyňa vernosť krajine a nie politickej strane by mali byť i akýmsi momentom pre našich poslancov. Jej odvaha vysloviť otvorené svoj politický názor o službe ľudom ktorí ju zvolili by mala byť i akýmsi metodickým usmernením v práci našich poslancov. Osobne sa mi v práci nášho parlamentu páčilo vystúpenie p. Linharta ktorý sa vyjadril pri svojom hlasovaní obdobne ako Tulsi Gabbart. Položme si teda otázku, komu by teda mal vo svojej práci slúžiť poslanec – politickej strane, alebo svojim voličom? Odpoved je predsa jasná. Zloženie prísahy znamená vždy nasledovať vôľu svojich voličov. Je teda akýmsi zlom koaličná dohoda, v ktorej najväčšie výhody získa strana s najväčším počtom hlasov?

ROZHODNUTIE TULSI GABBART BYŤ VERNOU SVOJEJ KRAJINE, NIE POLITICKEJ STRANE je preto jediným správnym rozhodnutím. DOKÁŽU NAŠI POSLANCI NABRAŤ ODVAHU a svojim rozhodovaním preukázať svoje rozhodnutie o tom že sú to oni, ktorí slúžia svojim voličom a sú ich akýmisi ústami a práve cez nich voliči presadzujú svoju vôľu????

Vdaka za i ked zriedkavé poučenie v dnešnej dobe Tulsi Gabbart.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 267918x
Priemerná čítanosť článkov: 2233x

Autor blogu

Kategórie