Založ si blog

Skutočne počujeme prvé salvy III. Svetovej………..

Veľmi zaujímavé a závažné vyhlásenie uskutočnil v piatok americký prezident Biden, ked práve na konci televízneho vyhlásenia o hurikáne IAN a nesmiernych škodách ktoré spôsobil opakovane odsúdil referendum o anexii ukrajinských území. Uplne neobvykle sa obrátil priamo na ruského prezidenta a povedal “Spojené štáty sú pripravené brániť kažzdý centimeter územia NATO, nechápte zle čo hovorím”. Toto bola reakcia na mimoriadne vyhlásenia ruskehoprezidenta.

Putinove prehlásenia uskutočnené pred vyhlásením prezidenta Bidena sú mimoriadne závažné, ked tento už viackrát tak ako v minulosti pripomenul , že boli to práve Američania, ktorí použili nukleárne zbrane v Japonsku v roku 1945, pričom použil pasáž o tom, že “hegemóniu Západu bude zničená a a urobíme to pre náš ľud a veľké historické Rusko”.

Informácie analyzovala i spravodajská televízia Sky News, podľa ktorej nastala doba, ked informácie o jadrových úderoch sa budú považovať pomaly za normálne. TV Sky News je toho názoru, že teraz Putin v rámci zdania obrany po pričlenení ukrajinských území môže reagovať spôsobom ktorý by považoval za vhodný, t.j. mohol by použit jadrové zbrane.

Zrejme v snahe uspokojiť verejnosť sa k otázke použitia jadrových zbraní vyjadril i poradca pre národnú bezpečnosť Jack Sullivan, ktorý potvrdil existujúce riziko použitia taskýuchto zbraní zo strany Ruska, avšak potvrdil i to, že spravodajské informácie USA zatiaľ nenaznačujú ich bezprostredné použitie.

Je to strohé vyjadrenie oboch strán, po ktorom budú mať mnohí z nás husiu kožu, Ani jedno z vyhlásení pre nás obyčajných smrteľníkov nie je uspokojujúce, je skôr alarmujúce. .

TV Sky News v závere uviedla. Že momentálne je ťažké odhadnúť kde to smeruje avšak správny postreh TV Sky News je že “niekedy máme pocit, akoby sme sa už zapojili do prvých sálv tretej svetovej vojny”.

Rétorika svetových predstaviteľov o použití jadrových zbraní naberá na otáčkach, je v záujme svetovej verejnosti takúto rétoriku utlmiť a po určitom časovom odstupe začať používať rozum, pretože zdravý rozum nám obyčajným smrteľníkom hovorí, že jadrová vojna nikdy nebude mať víťaza a všetci budeme porazení.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 268046x
Priemerná čítanosť článkov: 2234x

Autor blogu

Kategórie