Založ si blog

Americké veľvyslanectvo žiada Američanov ihneď opustiť Rusko

Americké veľvyslanectvo v Moskve sa obrátilo so žiadosťou na všetkých Američanov v Rusku, aby ihneď opustili územie Ruska, po tom čo prezident Putin nariadil čiastočnú mobilizáciu.

Toto vyhlásenie veľvyslanectva vyvolá nepochybne vlnu otázok prečo k takejto výzve dochádza práve teraz, a čo to znamená,. Americké veľvyslanectvo však týmto vyhlásením upozornuje svojich občanov na to, že Rusko môže odmietnuť dvojité občianstvo amerických občanov trvale žijúcich v Rusku, , môže im odmietnuť poskytnutie americkej konzulárnej pomoci v ich pokusoch opustiť územie Ruska, môže ich tlačiť k nástupu vojenskej služby po vyhlásenej mobilizácii.

Veľvyslanectvo USA upozornilo svojich občanov na ťažkosti s odletom z Ruska, pretože odlety lietadiel su limitované rozsahom hraničných kontrol, Preto im doporučujú okamžitý odlet. Na sociálnych médiách v USA ukazujú mnoho foto záberov z plných letísk v blízkosti hraníc, ukazujú stovky aút zablokovaných na ruských diaľniciach v smere na fínsku hranicu, hranicu Gruzínska a Kazachstanu.

Biely Dom vyhlásil že v poskytne azyl utečencom,opušťajúcim Rusko v snahe nezúčastniť sa vojny v Ukrajine. Títo utečenci majú teraz možnosť prekročiť hranice do Fínska,, Gruzínska, Kazachstanu a Mongolska.ďalšie európske krajiny však zablokovali svoje hranice pred ruskými občanmi.

Veľvyslanectvo USA upozornilo všeetkých Američanov v Rusku, že Miinisterstvo zahraničných vecí USA ma limitované schopnosti poskytnúť pomoc , po tom ako vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom sú stále viac napäté a dosahujú take rozmery rozmery, ktoré neboli ani počas studenej vojny. Podmienky veľvyslanectva pre transport do USA súpreto značne obmedzené..

Rebeka Koffler bývalá dôstojníčka spravodajských služieb pre Fox News Digitál uviedla , že Moskva a Washington nerozprávajú rovnakým jazykom, obe krajiny majú diametrálne odlišný pohľad na svet, bezpečnostnú agendu a obe krajiny prichádzajú k vzájomným geopolitickým stretom. Ministerstvo zahraničných vecí americkým občanom doporučilo v tomto čase necestovať do Ruska,alebo použiť Rusko ako tranzit. Rebeka Koffler toto vyhlásenie doplna tým, , že takéto vyhlásenie treba považované za vysoko riskantný diplomatický tanec strategických odkazov, pretože je tu aj možnosť zlej interpretácie. Ostáva nám už len čakať čo bude ďalej

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 264639x
Priemerná čítanosť článkov: 2205x

Autor blogu

Kategórie