Založ si blog

Sviatok ktorý sa ani nepripomínal – Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Málokto z našich občanov zaregistroval, že 22. September je dňom kedy si naše ozbrojené sily pripomínajú alebo opravujem mali by si pravidelne pripomíhnať svoj sviatok – Deň ozbrojených síl SLOVENSKEJ REPUBLIKY.

Tento deň je v podstate významným dňom v histórii , je zároveň výročím prvého z bojov za sebaurčenie Slovákov. V okolí Brezovej pod Bradlom sa túto sobotu oslávi najväčší sviatok našich vojakov. HURBANOVSKÍ dobrovoľníci pod vedením Jána Francisciho práve tu zviedli svoju prvú víťaznú bitku, 22.9.1848-

Zaujímavé je to, prečo práve náš slovenský národ nie je hrdý na svoje tradície, ale tieto tradície akoby sme zneucťoval.

Ozbrojené sily v každom štáte EU ako I USA sú vysoko uznávané. Špeciálne však v USA, kde byť členom ozbrojených zborov je vysoká česť. Všetci občania, vojakovi v uniforme vzdávajú úctu. Je uplne bežným zvykom, ak sa v spoločnosti, alebo na verejnosti objaví vojak v uniforme, takmer všetci ktorí s ním prídu do kontaktu mu záverom poďakujú za službu ktoru vykonáva v prospech vlasti. Preto sa nečudujte že byť vojakom v USA u mnohých vytvára pocit hrdosti.

Nuž čo, žijeme v takej spoločnosti akú sme si vytvorili, v spoločnosti kde úcta jedného k druhému stráca na hodnote, spoločnosti plnej rozporov. Je nepochybné že musíme si nájsť cestu, určiť to akým smerom pôjdeme a ako vlastne potom históriou budeme hodnotení.

Verím však, že raz príde čas, ked naša spoločnosť v budúcnosti bude do svojich úst brat pojem príslušník ozbrojených zborov s pocitom hrdosti a bude sa k ním správať kultivovanejšie.

Preto poďakujme všetci príslušníkom ozbrojených zborov našej republiky už teraz za ich službu.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 264466x
Priemerná čítanosť článkov: 2204x

Autor blogu

Kategórie