Založ si blog

“EŠTE NIKDY V HISTÓRII SME NEBOLI TAK BLÍZKO NUKLEÁRNEJ VOJNE” – FOX NEWS

S radosťou sledujem Fox News, ktoré sú pre mňa akousi studnicou informácií, v záplave prichádzajúcich informácií, už i vzhľadom na ich objektívnosť a vyváženosť. Boli to média zodpovedajúce môjim názorovým myšlienkam, takže pozeral som ich počas môjho dlhoročného pobytu v USA, a pozerám ich i teraz ked žijem životom seniora na Slovensku. Vždy si nájdem čas pozrieť Fox News vysielané naživo. Za najlepšieho moderátora považujem Tuckera Carlsona, tak ako som to uviedol i v jednom z mojich predchádzajúcich blogov. Vo svojich komentároch k zahraničným ale i vnútorným politickým udalostiam si neraz neberie servítku pred ústa , ale vždy dokáže objektívne zhodnotiť závažné udalosti doma i vo svete. Takto si svojim prístupom za roky pôsobenia získal obrovskú popularitu a milióny sledovateľov.

Včera som si preto so záujmom pozrel jeho komentár k najaktuálnejším svetovým udalostiam s názvom : “Ešte nikdy v našej historii sme neboli tak blízko k nukleárnej vojne” Je to strohé, drsné, až mrazivé skonštatovanie, ale otázkou je či toto je opreté i o skutočnosti podporujúce toto pre nás desivé konštatovanie.

Komentátor Tucker Carlson sa vo svojom komentári dotýka mnohých skutočností ohľadne prebiehajúceho Rusko-Ukrajinského konfliktu, jeho dosahu pre USA, ale i zodpovednosti , úlohe, príčinách jeho pretrvávanía. Zaoberá sa i tým, prečo tento konflikt i napriek mnohým požiadavkám verejnosti o jeho mierové ukončenie je v nedohľadne.

V úvode komentára porovnal vzájomné kapacity Ruska a Ukrajiny v tomto konflikte, pričom vyslovil názor, že Ukrajina od začiatku konfliktu vzhľadom na rozdielnosti v rozdelení vojenských síl oboch štátoch vedela, že agresia Ruska ku ktorej došlo 24.2:2022 musí byť ukončená čo najskôr a to dohovormi. Ukrajina ako i celá Európa vedeli o tom, že vojnový konflikt bude poškodzovať ekonomiku celej Europy, najmä, Nemecka, pretože v prípade dlhého konfliktu najma v Nemecku dôjde k recesii, ktorá prejde i na iné štáty Europy a prenesie sa i na USA. Vedelo sa o tom, že celá Európa je silne závislá na dodávkach prírodných surovín z Ruska, prostredníctvom sústavy plynovodov, vedelo sa o tom že čím dlhšie vojnový stav potrvá tým dlhšia a ťažšia recesia bude nasledovať.

Komentátor poukázal na údaje zverejnené v magazíne Foreign Policy, na to, že v v tajných rozhovoroch v apríli sa skupina vyjednávačov z ukrajinskej ale i ruskej strany dohodla na podmienkach uzavretia prímeria a dohody o tom ako ukončiť vojnový stav. Termíny tejto dohody boli jednoduché. Rusko sa stiahne z okupovaných území a Ukrajina sa zaviaže k tomu že nevstúpi do NATO.

Vypadalo to tak, že takýto návrh dohody bude prijateľný pre všetky strany, ale Bidenova administratíva sa veľmi rýchlo postavila proti takejto dohode. Poradcovia prezidenta Bidena totiž nechceli aby sa ruská armáda stiahla z Ukrajiny, čo potvrdili i vo svojich vyjadreniach v televízii, chceli pokračovať vo vojne pokiaľ nedôjde k rozhodujúcej zmene režimu v Rusku. Chceli aby Putin bol braný na zodpovednosť pre vzniknutú situáciu, čo by im okrem iného pomohlo tiež i v nastávajúcich prezidentských voľbách kde sa predpokladá kandidatúra Trumpa.

Preto 9. Apríla 2022 prišiel osobne do Kyjeva vtedajší premier Veľkej Británie Boris Johnson. Ukrajincom odovzdal nasledujúci odkaz USA, a to že Putin je vojnový zločinec, s ktorým nemožno uzatvárať dohody, preto musí byť na neho vyvinutý tlak. Boris Johjnson uviedol, že aj ked by Ukrajina bola pripravená podpísať nejaké dohody s Putinom, k tomu potrebuje záruky. USA a Veľká Británia nie sú k takémuto kroku však pripravené. Podľa slov komentátora o tom čo si Ukrajina myslí sa rokovať nebude, zostáva platnou nadalej požiadavka pokračovať vo vojne, pokiaľ nedôjde k zmene režimu v Rusku.

V dôsledku servilnosti Ukrajiny po takomto odkaze došlo náhle k prerušeniu akýchkoľvek rokovaní oboch strán , čo Tucker Carlson považuje za rozhodujúci bod obratu v tejto vojne.

Rozhodnutie zmeniť charakter vojny na konečné zvrhnutie Putina, tak ako sa to stalo v Iraku považuje komentátor za absurdné.Poukazuje na nereálnosť tejto myšlienky, v dôsledku ktorej potom došlo k tomu, že od tohto momentu je USA v historii najbližšie k nukleárnemu konfliktu ako kedy bolo.

Ukrajinské požiadavky ako i požiadavky Veľkej Británie, boli uverejnené v interview prezidenta Zelenského v denníku The Guardian /UK/ “Všetky štáty vlastniace nukleárne zbrane musia veľmi rozhodne povedať, že v prípade ak by Rusko čo i len pomyslelo na nukleárne útoky na inom území /v tomto prípade Ukrajiny/, budú nasledovať nukleárne údery ktoré zničia raketové štartovacie silá nukleárnych rakiet v Rusku.

Uzatvára, že ak Rusko čo i len pomyslí na použitie nukleárnych zbraní, teda v čase ked ich ešte nepoužije, bude to USA ktoré spustí štart nukleárnych rakiet proti Rusku. Tucker Carlson divákom v USA ukazuje zábery prezidenta Putina, z časti prejavu o čiastočnej mobilizácii, ked tento uviedol že mnohé krajiny sa Rusku vyhrážajú útokom na jeho integritu, na čo Rusko bude reagovať tak, že bude chrániť svoju krajinu, svojich občanov s použitím všeetkých druhov zbraní ktoré vlastní, pričom však jedným dychom dodal že jeho vyhlásenie nie je blaf, čím podčiarkol závažnosť celej situácie.

Tucker Carlson toto vyhlásenie považuje za tak závažné, pretože všetci by si mali uvedomiť to, že Rusko vlastní najširší arzenál nukleárnych zbraní na svete. Vyjadril sa i k tomu, že Putin môže použiť nukleárne zbrane aj pri vyhrážkach o napadnutí ruského teritória, ide teda o akési podmienečné varovanie z jeho strany.

Tucker by považoval za správne ak by USA v danej situácii požadovalo stiahnutie vojsk z územia Ukrajiny, avšak USA toto nepožaduje, USA už žiada zvrhnutie režimu v Rusku, v nádeji že ak sa toto dosiahne, tak sa potom všetko vyrieši. Takéto uvažovanie považuje za mylné. Ak by sa predsa rozhodlo k použitiu nukleárny\ch zbraní, akékoľvek ich použitie by malo za následok útoky na New York, Washington DC, ďalšie centrá USA, so stratou 10-ok miliónov životov občanov USA. Namiesto toho, aby USA urobili všetko pre to aby zabránili takejto katastrofe , v strátch životov a žiadali ruskú stranu o okamžité stiahnutie vojsk z územia Ukrajiny, robia všetko pre to aby svet v ktorom existujeme doviedli až na hranu nukleárnej vojny. Komentátor ukazuje divákom zábery zo zasadnutie OSN, v New Yorku v 22.9.2022, v ktorom prezident Biden uvádza, že je to Putin ktorý takéto vyhrážky nukleárnych úderov používa proti všetkým.

V takto napätých vzťahoch by preto každý rozmýšľajúci jedinec mal uvažovať nad tým ako zastaviť vyhrážky nukleárnymi zbraňami. Kategorickou požiadavkou USA by malo byť pozvanie Ukrajiny za rokovací stôl, kde by sa dosiahli podmienky k ukončeniu vojnového ťaženia, so stiahnutím ruských vojsk z územia Ukrajiny , s uzavretím závazku o nevstupeni Ukrajiny do NATO., čím by sa všetko vrátilo do januára 2022, do čias ešte existujúcich vzájomných vzťahov.

Tucker Carlson poukázal na neopodstatnenosť krokov USA, poukazuje na to, že USA nechcú mierové rokovania , neuvažujú o tom kto a prečo zapríčinil tento stav. Namiesto toho zostávajú na tom že režim v Rusku je potrebné zvrhnúť. Komentátor v krátkom spote ukázal i vystúpenie ministra zahraničných vecí Číny v OSN, ked tento požiadal všetky strany o prímerie a zastavenie vojny cestou dialógu a dohôd ukončiť a nájsť prijateľné riešenie. Minister zajhraničných vecí takto uplne jasne prezentoval prístup Číny k vyriešeniu tejto otázky. Snahou Číny je totiž spolupráca v oblasti ekonomiky s každým štátom, ich hlavným záujmov je uskutočňovanie biznisu medzi štátmi. Tucker dalej ukazuje krátke zábery z vystupenia prezidenta Zelenského, ktorý požaduje iba potrestanie a postavenie zodpovednej osoby pred špeciálny tribunál, teda je to trest, ktorý je základnou podmienkou mieru. Tucker hodnotí osobu Zelenského ako politika skorumpovanej Ukrajiny, politika autokratického režimu, politika v zelenom tričku, ktorý by rád prikazoval všetkým na svete a žiadal o prvotný nukleárny úder USA proti Rusku, čo považuje za nezmysel a bláznovstvo.

V závere svojho komentátora ukázal vystúpenie vplyvných republikáínskych senátorov, akým je i Lindsey Graham, senátor z Južnej Karolíny, ked títo žiadajú určiť Rusko ako štát spoznzorujúci terorizmus. Kladie si otázku prečo toto žiadajú, zároveň však jedným dychom i sám sebe odpovedá, že je to jednoduché, pretože so štátmi podporujúci terorizmus nejednáme, urobíme všetko pre to, aby sme zvrhli ich vládu. Ironicky poukazuje na nevhodné vystúpenie Hillary Clinton, ktorá považuje prezidenta Zelenského za lídra svetového formátu. Konštatuje že zostať na vyjadreniach Zelenského znamená pokračovať vo vojne. Preto USA nežiada stiahnutie vojsk a preto USA nežiada riešenie problému vzájomným rokovaním. Každý z nás by v tejto situácii predsa mal vedieť že akýkoľvek nukleárny úder zničí Západ a možno toto je i hlavnou podstatou veci !!!!!

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 269222x
Priemerná čítanosť článkov: 2244x

Autor blogu

Kategórie