Založ si blog

Čiastočná mobilizácia v Rusku

Dalo sa to čakať. Stanovisko ruskej strany k úspechom Ukrajiny v Rusko Ukrajinskom konflikte predpovedali viacerí analytici. Takmer všetci sa jednotne zhodli na tom, že ak Rusko má mať ešte šance zvrátiť situáciu môže sa tak stať len za splnenia jednej alebo dvoch skutočností . Tým je vyhlásenie čiastočnej mobilizácie, alebo použitie taktických jadrových zbraní. Druhá alternatíva sa zdá menej pravdepodobná, avšak človek nikdy nevie.

Rusko si teda vybralo prvú alternatívu, a Putin dnešného dňa v mimoriadnom prejave národu vyhlásil čiastočnú mobilizáciu, citujem”V záujme ochrany našej vlasti a jej celistvosti považujem za potrebné podporiť čiastočnú mobilizáciu.. Platí oddnes a všetci ktorých povolajú budú musieť absolvovať vojenský výžcvik . Povinná mobilizácia sa bude týkať občanov v zálohe, tých ktorí slúžili v ozbrojených silách, ľudí s vojenskou odbornosťou a príslušnými skúsenosťami, vojakov, ktorým budp predlžované zmluvy na neurčito.

Putin pri prejave národu ako dôvod na vyhlásenie čiastočnej mobilizácie poukázal na agresívnu politiku Západu voči Rusku, ako i tým že Západ vo svojej agresívnej protiruskej politike prekročil vľšetky hranice. RUSKO DALEJ PODPORÍ REFERENDEÁ NA OKUPOVANÝCH UKRAJINSKÝCH ÚZEMIACH, NAJMA V DONBASE a oslobodených územiach Ukrajiny.

Zaujímavosťou predchádzajúcou vyhláseniu čiastočnej mobilizácie a skutočnosti svedčiacej tomu, Rusko pripravuje takéto riešenie je, , že Štátna Duma , dolná komora ruského parlamentu, ešte pred vyhlásením mobilizácie prijala doplňujúce zákony na zjednodušenie pri získavaní občianstva pre cudzincov ak títo podpíéšu zmluvu o vojenskej službe v ruskej armáde, ako i schválila novelu trestného zákona v ktorom zaviedla pojmy mobilizácia, stanné právo, ozbrojený konflikt, a dalej prijala návrh na potrestanie dezercii a dobrovoľného vzdanía sa nepriateľovi , za čo hrozí až 15 ročný trest väzenia.

Minister obrany Šojgu ohlásil že čiastočná mobilizácia sa týka približne 300 000 záložníkov.

Zaujímavé pri vyhlásení čiastočnej mobilizácie však je že táto sa netýka vekových hraníc, ako sa pri mobilizáciiobvykle zvykne vyhlasovať, ale všetkých občanov ktorí sú v zálohe, tých ktorí slúžili v ozbrojených silách, ľudí s vojenskou odbornosťou.

. Ide o akési gumové vyhlásenie mobilizácie, preto predpokladám že vyhlásenie ministra obrany Šojgu o tom, že mobilizácia sa týka len približne 300 000 občanov je len počiatkom mobilizácie, túto budú môcť navyšovať a povoľávať postupne i ďalšie ročníky pre službu v armáde. Domnievam sa , že Rusko sa týmto gumovým rozsahom mobilizácie pripravuje na pravdepodobne omnoho širší vojenský konflikt. Vyhlásením mobilizácie sa teda mierové riešenie odkladá na neurčito, navyše v prípade neustáleho zvyšovania rozsahu konfliktu si Rusko ponecháva otvorenú i druhú možnosť, použitia taktických jadrových zbraní, čo je síce nepravdepodobné ale človek v Rusku. nikdy nevie. Zo slov Putina cítiť typický ruský chlad, preto horúce časy ešte len prichádzajú.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 269081x
Priemerná čítanosť článkov: 2242x

Autor blogu

Kategórie