Založ si blog

Nechajte sa viesť láskou…….prichádza február…..

Čo nevidieť a máme tu február, ktorý je často považovaný za mesiac lásky. Všetci vieme že láska ako taká je považovaná za jeden z najúžasnejších zážitkov v živote človeka. Hlavné však je, že keď o láske hovoríme, mali by sme si uvedomiť skutočnosť, že láska je dostupná komukoľvek, kdekoľvek a kedykoľvek, čo si žiaľ mnohí z nás neuvedomujú. Preto pri úvahách o láske by sme mali byť presvedčení o tom, že osobnosť každého z nás je naplnená pokojom, radosťou a láskou. Toto nie je len u niektorých z nás, ale je to v každom z nás.

Pri hlbšej úvahe by sme mohli povedať aj to že láska dokáže byť akýmsi rozptýlením nášho života, ktoré nás dokáže odpojiť sa od bežného života, odpojiť sa od toho čo sme. a že práve jej prostredníctvom môžme dosiahnuť vyšší level našej osobnosti.

Život každého z nás môžme považovať za akýsi nevídaný zážitok, ktorý je naplnený vrcholmi i údoliami, radosťou a bolesťou, víťazstvami a stratami, závisí však vždy na nás ako sa k nemu dokážeme postaviť a kým skutočne sme. Skutočnou tragédiou pré nás a náš život môže byť strata kontaktu s tým čo je našou podstatou – láskou.

Pri používaní termínu láska myslím na pojem lásky v najširšom slova zmysle. Prosím skúste ju objaviť. Najskôr však objavte lásku vo svojom vnútri. Skúste dýchať do svojho srdca a pocítite lásku ktorá je priamo vo vás. Prijmite ju a buďte pripravení ju i použiť. Potom túto lásku zdieľajte a pritom zrazu určite zacítite taký dokonalý pocit, a to najmä vtedy keď urobíte niečo láskavé pre iného človeka.

Uvedomte si, že naozaj nikdy neviete aký vplyv na vás ale i iného môže mať čo i len jeden spoločný okamih v živote človeka. Preto milujte ten moment a energiu, tej chvíle, pretože práve vtedy objavíte lásku a ste ochotní s ňou sa podeliť. Buďte si istí že energia tohto momentu sa ihneď rozšíri na všetky strany a láska sa môže rozširovať rádovo ďalej na všetky strany.

Láska však od každého z vás vyžaduje abyste boli prítomný a cieľavedomý pri svojom zámere zdieľaťať ju. Uvedomte si, že sila ktorú máte na vytvorenie vplyvu lásky je nesmierna a vašou úlohou bude vytvoriť čosi čo vás bude sprevádzať a viesť. Zaviažte sa takto žiť každý deň vo vytýčenom smere a každé rozhodnutie usmerňovať láskou. Nie vždy sa však podarí uspieť, ale v takomto prípade vráťte sa na ceste lásky k bodu, z ktorého ste vyšli, tak aby vám pointa neunikla a pokračujte s odvahou ďalej.

Otázkou pre každého z nás je ako žiť v súlade s láskou, čo môžme považovať za vyššie štádium lásky. Súlad žiť s láskou nájdeme vždy u každého z nás. Začína sa to postupným oslobodzovaním sa od bariér ktoré nám bránia cítiť, zdieľať a prijímať lásku. V láske často musíme opustiť akúsi kontrolu od vecí ktoré nemôžeme ovládať, musíme uvoľniť myšlienky a emócie ktoré nám slúžia. Verte že práve toto je tá pravá vec, a tou je uvoľnenie a oslabenie akýchsi presvedčení a toxických situácií, ktoré nám doslova bránia žiť.

Cieľ lásky je žiť a urobiť svoju dušu šťastnou. K dosiahnutiu tohto cieľa opätovne neexistuje dokonalosť. Existuje len zámer a účel. Podstatou je nájsť to, v čom sa človek cíti najviac nažive a urobiť to. Urobiť si čas na veci ktoré robia dušu šťastnou a položiť si vždy za každým rozhodnutím ktoré urobíte otázku, opýtať sa sám seba či to je tá najláskavejšia vec ktorú som v danej chvíli mohol urobiť ?

Uvedomte si že láska je súčasť nášho života, uvedomte si že človek bol stvorený žiť pre lásku, žiť v láske a nie zlobe tak ako je tomu neraz teraz. Preto vo svojom živote, vo svojich skutkoch, v tomto vytýčenom smere pokračujte, nezapochybujte nikdy o správnosti svojich krokov, pretože lásku nevlastníme len pre seba, ale hlavne pre druhých. Keď necháte lásku aby vás viedla vo všetkom čo robíte určite nájdete viac pokoja a radosti, budete šťastnejší a zdravší. A takto budete túto lásku šíriť na všetkých s ktorými prídete do kontaktu. Budete šťastnejší keď ostatní urobia to istí. Potom sa všetci môžme zaviazať k tomu, že sa tento február necháme viesť láskou. Takto potom prežijeme plnohodnotnejší život a možno sa nám podarí zmeniť i tento svet, ktorý je najmä v poslednej dobe tak plný chaosu a nenávisti.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 264552x
Priemerná čítanosť článkov: 2205x

Autor blogu

Kategórie