Založ si blog

Existuje súvislosť medzi spôsobom konzumácie stravy a osobnosťou človeka???

Súvislosť medzi spôsobom konzumácie stravy a osobnosťou človeka skutočne existuje, hoci si to ani jeden z nás neuvedomuje. Denník The Jerusalem Post vo svojej sekcii Nutrition zverejnil takéto analýzy so zaujímavými závermi.

Každý jedinec má rozdielne charakteristiky, vlastné iba jemu, ale tiež existujú charakteristiky ktoré majú všeobecný charakter zdieľaný medzi ľuďmi rôznymi spôsobmi. Psychológovia sa pokúsili zanalyzovať súvislosť medzi konzumáciou stravy a ľudskou osobnosťou, pričom objavili akési zvláštne náhodnosti . Je zaujímavé sa s nimi oboznámiť a zistiť ktoré z nich Vás môžu urobiť šťastnými, alebo nie.

1/ Ako rýchlo konzumujete stravu.

Dr. Júlia Holmes, psychologička špecializujúca sa na nutričný výskum vo svojom interview pre anglický Huffington Post vysvetlila či naše stravovacie zvyky poukazujú na charakter človeka. Prišla k záveru, že ľudia ktorí majú tendenciu k pomalej konzumácii stravy, radi o niečom rozhodujú a vedia si užiť aj malé momenty ktoré sa im v živote prihodia. Na strane druhej ľudia ktorí jedia rýchlo, zvyknú byť viac ambiciozni, avšak sú netrpezlivíejší . Títo ľudia vo svojom živote chcú splniť mnoho úloh, sú považovaní za dobrých parnerov vo vzájomných vzťahoch, pretože vedia preukázať ich hodnotu.

2/ Ako pripravené vajíčka konzumujete vo svojej strave.

Máte radi praženicu, alebo natvrdo alebo namäko varené vajíčka ? Psychológ Lee Chamberlain vo svojej štúdii tvrdí, že ľudia ktrorí majú radi tvrdo varené vajíčka sú obvykle viac trpezliví, prispôsobiví a inteligentní, avšak druhá skupina ľudí sú väčšinou ľudia podliehajúci stresu, ale majú viac predstavivosti, a energie , v porovnaní s konzumentmi natvrdo varených vajíčok.

3/ Steak “krvavý, stredne pripravený, alebo dobre urobený.

Pomaly každý z nás má rád dobre steak, ale poznáme tri spôsoby prípravy steaku a pri ich príprave si vždy volíme aký steak preferujeme Štúdie poukazujú, že krvavo pripravený steak obľubujú spravidla ľudia ktorí su vo svojom živote viac extrovertní, kreatívni a spontánni tí ktorí preferujú viac stredne, alebo dobre pripravený steak sú síce menej spontánni, ale majú viac energie a väčšiu vášeň pre to čo vo svojom živote robia.

4/ Aká množstvo nezdravéj stravy konzumujete ?

Všetci z nás vedia že fast food /rýchlo pripravená strava/, alebo spracovaná strava nie je pre naše zdravie až tak priaznivá, preto by sme mali zabrániť návyku takúto stravu konzumovať. Existuje zaujímavá štúdia o súvislosti medzi dvoma skupinami ľudí. Štúdie poukazujú,, že tí ktorí nemôžu byť bokom od takejto stravy pravdepodobne trpia citovou instabilitou a môžu mať i nižšiu hladinu morálky. Výskumníci poukazujú na to, že taktiež sú menej emocionálne stabilní a menej otvorení pre získanie nových skúseností. Tí ktorí nie sú závislí na konzumácii nezdravej stravy /junk food/ sú však emocionálne stabilnejší a otvorenejší pre získavanie nových skúseností.

5/ Hranolky , chrumkavé alebo hrubé ?

Pri hodnotení tejto veľmi populárnej súčasti našej stravy môžme milovníkov rozdeliť na dve skupiny, tých ktorí preferujú chumkavé hranolky, alebo hrubé. Tí ktorí preferujú chrumkavé hranolky sú pravdepodobne viac osobití, modernejší. Tí čo uprednostňujú hrubé hranolky, sú považovaní za viac konzervatívnych, dôstojnejších vo svojom vystupovaní a loyalnejší.

6/ Ako je upečená Vaša hrianka ?

Niektorí milovníci hrianok uprednostňujú hrianku menej chrumkavú. Iní zas hrianky chrumkavé a tmavšie upečené. Ľudia ktorí preferujú hrianky svetlo pečené, sú viac konzervatívni, uprednostňujú sociálne vzťahy, so sklonmi k perfekcionizmu. Ľudia obľubujúci hrianky tmavšie pečené, chrumkavé uprednostňujú vzrušenie, slobodu a andrenalín.

7/ Máte radi čokoládu z chladničky, alebo z kuchynskej linky

Milovníci čokolády dobre vedia že konzumácia najma tmavej čokolády má svoje zdravotné benefity, avšak sú dva typy ľudí ktorí preferujú konzumáciu čokolády z kabinetu, alebo z chladničky. . Tí prví sú spravidla ľudia jednoduchší, ale sú kolektívnedjší radi spolupracujú . . Tí ktorí uprednostňujú čokoládu z chladničky, sú viac vizionársky, kultúrnejší a inšpiratívnejší.

Nechávam na čitajúcich vyhodnotiť kvalitu týchto zábavných analýz, ale osobne si myslím že súvislosť medzi spôsobom konzumácie stravy, jej výberu skutočne existuje.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 268045x
Priemerná čítanosť článkov: 2234x

Autor blogu

Kategórie