Založ si blog

Analýzy Ruska o tretej fáze vojny na Ukrajine. Príde do úvahy aj štvrtá fáza ????

Denník Jerusalem Post v sekcii medzinárodných udalostí uverejnil 1.10.2022 pomerne perfektnú a podrobnú analýzu Rusko-Ukrajinskej vojny, s tým že Rusko vstupuje do 3 fázy vojny , a táto predstavuje snahu Ruska udržať si zabraté teritoria Ukrajiny. Vo svojom príspevku sa pokúsim rozobrať analýzy podľa Jerusalem Post.

Ruské rozhodnutie započať prvú fázu vojny započalo 24.2.2022 snahou obsadiť Kyjev, získať výhodu v domnení že politické vedenie Ukrajiny opustí Kyjev, utečie do Ľvova, alebo opustí krajinu. Po tomto útoku štáty Západu opustili Kijev, avšak Rusko stratilo svoju prvotnú výhodu a bolo zatlačené spať.

Moskva preto začala druhú fázu tejto vojny, v ktorej po preskupení síl zaútočila na východ Ukrajiny, ich ofenzíva kulminovala po obsadení mnohých miest a dedín vrátane mesta Severodoneck v júni 2022. Táto ofenzíva Ruska však vyvolávala čiastočnú protiofenzívu Ukrajiny na juhu a východe, a po jej čiastočných úspechoch sa Moskva preto rozhodla vojsť do 3. Fázy tejto vojny.

Tretia fáza vojny obsahuje mobilizáciu ruskej armády v snahe udržať si územia, ktoré ruská strana získala. Súčasť tejto fázy obsahuje uznanie samostatnosti Zaporožia a Chersonu na juhu, ako súčasti Ruska, anexovanie Donetska a Luhanska . Rusko počíta s tým, že po tomto akýkoľvek protiútok Ukrajiny, môže byť posudzovaný ako inváziu do Ruska. Analýza Jerusalem Post veľmi správne poukázala na to, že po začatí tretej fázy vojny bude pre Ukrajinu ťažšie dostať sa do NATO, pretože takto by NATO de facto priamo vošlo do vojny s Ruskom. Vytvoreníe takéhoto zamrznutého konfliktu by mohlo odsunúť riešiť problémov Ruska bokom.

Rusko však nechce ostať osamote, preto pracuje s ďalšími medzinárodnými skupinami ako je Organizácie Šanghajskej Spolupráce ktorá je budovaná na protizápadných základoch. Rusko šikovne použitím práva veta v Bezpečnostnej rade OSN zabránilo medzinárodnému odsúdeniu ich akcií, v nádeji že využitím tejto aliancie ako i dalších mnohých štátov juhu sveta, bude preto pre celý svet stále ťažšie riešiť ruské konflikty meditáciou. Rusko v tejto fáze vytvára akýsi Nový Svetový Poriadok, ktorý má byť zameraný proti Západu. Za podpory Číny, Indie, Brazílie a ďalších nie západne orientovaných štátov južnej pologule sveta sa potom bude postupne dištancovať od Západu. Vytvorenie Nového Svetového Poriadku takto dosiahne zrušenie Americkéh Svetového poriadku , v ktorom USA proklamuje unipolárny svet pod ich vedením.

Putin svojim cieleným prejavom v piatok uviedol jeho myšlienky do praxe Odsúdil v ňom mnohé agresie Západu , či už je to koloniálna éra UK, bombardovanie Dráždan , použitie atómových bômb v Japonsku. Ani po takto vytknutých chybách nedošlo k zmene kurzu a Rusko sa rozhodlo brániť svoju krajinu, občanov, rodinu a deti za použitia všetkých prostriedkov.

Jerusalem Post rozhodnutie Putina vstúpiť do tretej fázy vojny považuje za pokus dosiahnuť svetové zmeny. Zo strany Moskvy ide o gambling vyhrážkami o použití nukleárnych zbnraní dosiahnuť politické zmeny. použitie nukleárnych zbraní by bolo totálnym opustením svetových noriem, od II. Svetovej vojny, a tak by Rusko vošlo do štvrtej fázy vojny – nukleárnej vojny, v ktorej by nebolo víťaza.

Nastala situácia ked Putin svojim prejavom tlačí každého k tomu, aby si vybral svoju stranu, tak ako to robili USA v roku 1990 ked G.H.W. Bush uviedol nový svetový poriadok do praxe. 9/11 a potom jeho syn G.W.Bush , žiadal každý národ, každu oblasť urobiť rozhodnutie o tomči ide s nimi alebo s teroristami. Rusko gambluje tým že vo svojej rétorike používa podobnú argumentáciu.

Jerusalem Post v závere svojej vynikajúcej analýzy konštatuje že je jasné že Rusko chce odvrátiť kurz sveta, ktorým šiel svet v posledných desaťročiach, Moskovské rozhodnutia o Ukrajine slúžia Rusku v snahe dosiahnuť zmenu v geopolitickej mape sveta a zaviesť svoj vlastný Nový Svetový Poriadok.

Podľa môjho názoru sú to teda akési politické hrátky mocných tohto sveta. Svetová verejnosť za žiadnych okolností však nesmie dopustiť aby došlo k realizácii štvtej fázy vojny na Ukrajine, použitiu taktických jadrových zbraní, pretože konflikt ich použitím nepochybne dôjde k 5. Fáze vojny, vojna nebude mať víťaza, dôjde k anihilácia obyvateľov tohto sveta.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

pellegrini korčok, tv markíza, debata

Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

19.03.2024 12:30

Hlavnými favoritmi slovenských prezidentských volieb zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Ako ďaleko je od nich Štefan Harabin?

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 263168x
Priemerná čítanosť článkov: 2193x

Autor blogu

Kategórie