Založ si blog

Zasiahne Floridu hlavný hurikán sezóny – hurikán IAN ???

Navonok sa táto otázka pre nás žijúcich na Slovensku zdá tak trochu zbytočná, ale len pre zaujímavosť chcem uviesť že dnešný svet je plný turistov, je svetom plným pohybu, ľahko dosiahnuteľný i pre našich turistov, navyše práve na Floride žije pomerne veľká komunita slovenských občanov, a to práve v blízkosti východného pobrežia, , alebo západného pobrežia Floridy,, teda v mieste kde hurikány najčastejšie zvyknú zasiahnuť štát Florida.

Z informácií uverejnených na Foxweather.com sa môžme dozvedieť, že tropická búrka IAN momentálne rýchlo naberá na sile, je pravdepodobnosť, že práve on sa stane hlavným hurikánom sezóny v najbližších dňoch. Meteorológovia vyhotovili rôzne počítačové prognózy, ktorých je nespočetné množstvo ale z týchto vyplýva vysoká pravdepodobnosť , že tropická búrka, ktorá sa momentálne nachádza niekde pri Caymanských ostrovoch a smeruje do cez tzv.hurikánovú uličku /priestor medzi Kubou a Mexikom/ do Mexického zálivu, zasiahne štát Florida.

Guvernér štátu FloridaRon de Santis urgoval občanov štátu Florida, vyhlásil stav núdze v 67 okresoch štátu, upozornil občanov na negatíva v prípade zásahu tropickou búrkou IAN. Očakáva sa že zatiaľ tropická búrka IAN bude podstatne intenzívnejšía po priblížení sa k pobrežiu Floridy a zmení sa na Hurikáin kategórie III, resp. IV, čo znamená že rýchlosť vetra môže byť od 190 – 240 km za hodinu, čo nepochybne môže spôsobiť nepredvídateľne vysoké škody na majetku, životoch, spolu s dažďom a záplavami pobrežných oblastí.

Predpokladá sa že streda bude rozhodujúcou pre definitívne určenie smeru Hurikánu IAN, V tento den sa rozhodne či hurikán zasiahne Juh Floridy, centrálnu časť Floridy, alebo severnú čast Floridy, niekde pri hraniciach s Alabamou.

Reakcia obyvateľov Floridy nedala dlho čakať. Okamžite po vyhlásení stavu núdze, ľudia vo všetkých supermarketoch vykúpili fľaškovú vodu, ktorej je momentálne nedostatok, začali sa vytvárať dlhé rady na benzínových pumpách, ľudia tankujú benzín do rôznych bandasiek, tak aby si zabezpečili dostatok elektrickej energie prostredníctvom generátorov. Totiž pri každom hurikáne ktorý zasiahne Floridu dochádza k úžasne širokým výpadkom elektriny, pretože elektrické rozvody sa vo väčšine zabezpečujú nad zemou. Na Floride vidíte neúmerné množstvo starých olejových transformátorov na stĺpoch, pričom pri poškodení čo i len jediného dochádza k obrovským výpadkom elektriny v rozsiahlej časti. Takže výpadok elektrickej energie môže trvať i niekoľko týždňov, čo len s nevôľou prijímajú miestni občania. Nálada miestnych občasnom predstavuje ich nervozitu. Miestni občania boli vyzvaní k tomu,aby si pripravili evakuačný plán podľa ktorého budú postupovať v prípade nariadenej evakuácie. I ked sa táto informácia zdá okrajovou pre nás, pripomína nám zraniteľnosť človeka pri rôznych prírodných katastrófach, ktorých počet akosi neúmerne rastie.

01.01.2024

ÚVAHA K NOVÉMU ROKU Občas mám pocit že život nám rýchlo plynie,uteká nám pomedzi prsty ako voda, a ani sa nenazdáme a je za nami. Pod vplyvom akejsi “modernosti”, plynie rýchlejšie a rýchlejšie, a nám ľuďom neostáva čas na to, aby sme si mohli povedať i pekné slová. Už len zriedka počuť vety ako “ som šťastný, cítim sa pri tebe dobre, [...]

Umelá inteligencia a naša budúcnosť.

29.08.2023

Mnohokrát vo voľných chvíľach ktorých mám našťastie v mojom seniorskom veku neraz dosť, rozmýšľam o tom, či je to šťastie dožiť sa veku seniora, alebo je to nešťastie. Neviem či každý senior zmýšľa rovnako ako ja, viem však že mnohí z nich sa s takýmito úvahami ani nezaoberajú, pretože neraz sú až príliš zaneprázdnení s otázkami ako prežiť. [...]

Budú platiť Ezechielove proroctvá i pre Slovensko ???

11.04.2023

Ako správny kresťan v seniorskom veku som sa rozhodol i cez tieto Veľkonočné sviatky navštíviť chrám boží v našom okresnom meste. Ako senior dôchodca som skutočne znechutený životom a problémami celej spoločnosti. Určite mi všetci dáte za pravdu, že turbulentná až chaotická súčasná politická scéna vzbudzuje nechuť bežných ľudí o akúkoľvek aktivitu v politickom [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

rusty

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 267902x
Priemerná čítanosť článkov: 2233x

Autor blogu

Kategórie