Poznámky k ohláseniu prezidentskej kandidatúry Donalda Trumpa.

16. novembra 2022, rusty, Spoločnosť a ľudia

Takéto ohlásenie prezidentskej kanjdidatúry sa od Donalda Trumpa očakávalo iuž dlhšie, avšak zdá sa termín ohlásenia bol starostlivo načasovaný.

Donald Trump slávnostne vo svojej rezidencii Mar-a-Lago v Palm Beach dňa 15.11.2022 oznámil svojju kandidatúru na prezidentský úrad vo voľbách ktoré sa uskutočnia v roku 2024. Vyhlásenia sa zúčastnila široká verejnosť za účasti širokého spektra informačnýchprostriedkov. Mal som možnosť vidieť vyhlásenie v priamom prenose. Uskutočnilo sa v obrovskej tanečnej sále jeho rezidencie, prekrásne deklarovanej k tejto príležitosti,vyzdobenej tuctami amerických zástav.

Donald Trump vo svojom krátkom prejave potvrdil, že práve vyplnil potrebnú registráciu pre US Federálnu volebnú komisiu a vytvoril vlastný volebný výbor s názvom “Donald Trump – prezident 2024”.

I ked sa podobné vyhlásenie očakávalo, Donal Trump prednedávnom signalizoval možnosť jeho vyhlásenia na15.11.1022 Poedľa môjho názoru sa uskutočnilo však trochu predčasne. Donalda Trump však svojim vyhlásením predbehol ďalšieho horúceho kandidáta Rona DeSantis, guvernéra štátu Florida, ktorého šance k prezidentskému kresla podľa viacerých odborníkov sú takmer rovnocenné. Predpokladá sa, že guvernér deSantis v krátkej dobe vyhlási taktiež svoju kandidatúru. V primárkach ktoré sa uskutočnia viac ako 1 rok po tomto vyhlásení bude teda poriadne horúco, pretože ku kandidatúre sa pravdepodobne prihlásia ďalší horúci kandidáti ako je guvernér štátu Virgínia, Glenn Youngkin, Texaský guvernér Gregor Aboth, Mike Pence, bývalý Trumpov viceprezident, Bez šancí neostávajú ani guvernérka štátu South Caroline Niki Halley ako i bývalý minister zahraničných vecí Mike Pompeo.

Veľkou otázkou preto ostáva výber kandidátov zo strany demokratov. Osobne predpokladám, že prezident Bidena, ktorý je značne nepopulárny nebude kandidovať k jeho znovuzvoleniu vo voľbách 2024 a demokrati ak chcú uspieť musia v čo najkratšej dobe uskutočniť veľmi starostlivý výber zo svojich kandidátov. Vzhľadom na kandidatúru Donalda Trumpa ako i dalších horúcich kandidátov z republikánskej strany, musia výzvy republikánov brať absolútne vážne!!!!