Elon Musk a jeho prínos pre Twitter.

1. novembra 2022, rusty, Spoločnosť a ľudia

Široká väčšina ľudí pohybujúca sa na sociálnych sieťach už vie že tak trochu excentrický bilionár Elon Musk sa stal novým vlastníkom najširšej sociálnej siete Twitter. Väčšina z nás však tiež vie, že Twitter nebol vždy priateľský ku každému, sloboda prejavu sa tam chápala rôzne, vyskytovali sa i prípady cenzorstva, ba dokonca i zákazy účtu. Každý z nás so záujmom preto sledoval prvé kroky Elona Muska, inač najbohatšieho muža tejto planéty, po tom čo kúpil túto spoločnosť.

Typické pre Elona Muska vždy bolo že plní svoje predsavzatia. Preto nie je prekvapujúce že ihneď po rozsiahlych transakciách ktorými nadobudol vlastníctvo Twitteru oznámil, že on osobne sa stáva CEO pre Twitter, prepustil doterajšieho CEO Twitteru Paraga Agrawala a urobil ďalšie rozsiahle čistky vo vedení Twitteru.

Elon Musk ihneď po tom čo získal Twitter uviedol vo svojom príspevku:

“Vták je voľný”, “ Komédia na Twitteri je teraz legálna”. Zaujímavé. je tiež jeho vyjadrenie: “Dôvod prečo som získal Twitter je ten že pre budúcnosť našej civilizácie je dôležité mať spoločný digitálny priestor kde sa v širokom meradle budú uplatňovať rozsiahle debaty zdravým spôsobom bez toho aby sme sa uchyľovali k násiliu.”

Elon Musk hneď po tom ako prevzal vedenie Twitteru pokračoval v plnení svojich sľubov, ked zrušil zákaz populárnych účtov na Twitteri, akým bol napríklad účet Donalda Trumpa, bývalého prezidenta USA.

Akokoľvek vyslovil však názor, že sociálna platforma Twitter bude musieť moderovať obsah príspevkov – “ Twitter bude formovať a moderovať obsah príspevkov, z hľadiska širokého možného uhla pohľadov.”

Elon Musk sa teda naplno ujal jedinečnej príležitosti danej mu kúpou Twitteru, verme že jeho kráľovstvo bude prospešné pre všetkých jeho užívateľov tejto siete a na spravodlivej platforme umožní širokej verejnosti jej užíávanie. Zostáva nám teda pogratulovať mu a tešiť sa spolu sním.